Οργισμένη ανάρτηση Ερντογάν για άρθρο του Economist: Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνουν την εθνική βούληση

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η πολιτική της να καθοδηγείται από τα εξώφυλλα περιοδικών, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική μας να καθοδηγείται και την εθνική βούληση να επηρεάζεται από τα εξώφυλλα περιοδικών, τα οποία είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός παγκόσμιων δυνάμεων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τη συγκεκριμένη οργισμένη ανάρτηση, μετά το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού The Economist που έγραφε «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Ψηφίστε!».

economist

Προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, οι πολίτες της Τουρκίας, θα επιλέξουν ανάμεσα στον Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, και τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ και Σινάν Ογκάν.

Εξάλλου 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν έδρες στο 600μελές τουρκικό κοινοβούλιο.

«Σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα»

Για «σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα» και «μαζικό πόλεμο του Τύπου της Δύσης εναντίον του Ερντογάν», κάνει λόγο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλντούν.

«Λυπούμαστε για την παθολογική αντίθεση των δυτικών ΜΜΕ στην Τουρκία και την εχθρότητα προς τον Ερντογάν πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου και παρακολουθούμε με έκπληξη τα δημοσιεύματα  που στοχεύουν τη βούληση του έθνους μας.

Όσο  η χώρα μας απαλλάσσεται από τα δεσμά, παρατηρούμε ότι η ένταση  των δυτικών επιθέσεων αυξάνεται. Καθώς ο Πρόεδρός μας, κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα του έθνους μας και απορρίπτει ό,τι επιβάλλεται, αγνοούν την αρχή της αμεροληψίας και στρέφονται σε επιχειρήσεις δημιουργίας εντυπώσεων.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε. Το έθνος μας, του οποίου η προτεραιότητα   και η πλευρά είναι η Τουρκία , ξέρει πολύ καλά πού να σταθεί. Γνωρίζει από κοντά αυτούς που κάνουν βρόμικη προπαγάνδα και αυτούς που επιδίδονται σε ασύμμετρες ψυχολογικές επιχειρήσεις. Και το έθνος μας στις 14 Μαΐου ετοιμάζεται να σπάσει τα πρωτοσέλιδα,  τα παιχνίδια που στοχεύουν τη βούληση του,  υπό την καθοδήγηση των αρχών και των αξιών μας.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι το αγαπημένο μας έθνος, που γνωρίζει τα παιχνίδια αυτά , δεν ξεχνά τους σεναριογράφους και γνωρίζει τα έργα, θα σταθεί δίπλα στο κράτος και στον Πρόεδρό μας, όπως και χθες. Εάν υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας, τους συμβουλεύουμε να εγκαταλείψουν αυτό το όνειρο.

Αυτό το αγαπημένο έθνος δεν ικανοποίησε τους εχθρούς της Τουρκίας και δεν θα το κάνει!» αναφέρει ο Αλντούν, ο οποίος ανέβασε διάφορα δημοσιεύματα.

«ΒΒC, Εconomist, Foreign Policy, Le Monde, Washington Post, Financial Times, όλα τα δυτικά ΜΜΕ μπήκαν σε εκστρατεία εναντίον του Ερντογάν», σχολιάζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ