Άστατος ο καιρός: Καταιγίδες στην Αττική σήμερα – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Άστατος ο καιρός για ακόμη μία ημέρα. Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη ΝΑ Μεσόγειο (Θάλασσα του Λεβάντε), σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr,  θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας σήμερα, Παρασκευή.

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές – Μέχρι και τους 22 βαθμούς η θερμοκρασία

Συγκεκριμένα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Θεσσαλία, την Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ έως το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στη Δυτική Κρήτη και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Παρασκευής 05/05, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Άστατος ο καιρός- Χάρτης

Άστατος ο καιρός- Χάρτης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ