Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση της Ιωάννας και οι μάρτυρες-“κλειδιά” στη δίκη

Για το πώς θα εξελιχθεί η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το θύμα, η Ιωάννα, θα είναι η πρώτη μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο στις 30 Σεπτεμβρίου. Έχει δηλώσει παράθεση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Τι σημαίνει αυτό; Τόσο η ίδια με την κατάθεσή της όσο και δια των νομικών της εκπροσώπων θα επιδιώξει την καταδίκη της κατηγορουμένης που να θυμίσουμε πως δεν παρέστη την Τετάρτη στην έναρξη της δίκης.

Έτσι στις 30 Σεπτεμβρίου το θύμα της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι θα ανοίξει την καρδιά της στους δικαστές. Θα ξετυλίξει όλο το κουβάρι όλων όσων συνέβησαν το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, όταν πήγαινε αμέριμνη στην εργασία της δίχως να φανταζόταν τι θα συμβεί. Θα καταθέσει και απευθύνει ένα «γιατί» στην κατηγορουμένη. Γιατί επέλεξε αυτόν τον βάναυσο τρόπο να της επιτεθεί; Τι είναι αυτό που την ώθησε να το κάνει; Και θα θέσει αυτά τα ερωτήματα ακόμη και αν η δράστις επιλέξει για δεύτερη φορά να μην παραστεί στο δικαστήριο.

Οι μάρτυρες-“κλειδιά” στη δίκη

Μετά την Ιωάννα, τη σκυτάλη στις καταθέσεις θα λάβουν οι μάρτυρες. Πρόκειται για 34 στον αριθμό, όμως αυτοί που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι οι αυτόπτες μάρτυρες που θα καταθέσουν αρχικά.

Είναι οι άνθρωποι που έτρεξαν να βοηθήσουν το θύμα όταν δέχθηκε την επίθεση και ούρλιαζε από τους πόνους. Είναι η φαρμακοποιός που της έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ένας καταστηματάρχης που έχει δηλώσει ότι τα ρούχα της έλιωναν από το καυστικό υγρό.

Υπάρχει, όμως, ακόμη ένας σημαντικός μάρτυρας. Είναι ένας 40χρονος άνδρας. Το πρόσωπο με το οποίο η δράστις είχε αποκτήσει μία αρρωστημένη εμμονή και γι’ αυτόν τον λόγο επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ως μάρτυρας θα καταθέσει και η Μαρία Καλοφώνου, η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο και παρακολουθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα την Ιωάννα.

Κλείνοντας όλη αυτή η διαδικασία, οι μάρτυρες, η απολογία, η ακροαματική διαδικασία, οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η απόφαση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί τότε λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερη.


Αλεξανδρής: H Ιωάννα θα είναι στην δίκη, επιβαρύνοντας την υγεία της

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Νίκος Αλεξανδρής, εκ των συνηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μία ημέρα μετά την έναρξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι.

«Είναι βαθύτατα συγκινημένη από την αγάπη του κόσμου που εισπράττει. Ο κόσμος έχει αίσθηση του δικαίου και αυτό είναι που απηχεί στα μηνύματα προς την Ιωάννα», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Για την απόφαση της Ιωάννας να παρίσταται σε κάθε ημέρα της δίκης, είπε ότι «θα πρέπει να σκεφθούμε ότι αυτό το κορίτσι επιλέγει να είναι στο δικαστήριο και επιλέγει να παρακολουθήσει κάθε δικάσιμο, παρότι αυτό την πάει πίσω στην θεραπεία της. Έχει ήδη πάει πίσω κατά 6-7 μήνες, καθώς η θεραπεία δεν μπορεί να προχωρήσει εν μέσω του έντονου στρες που βιώνει. Ωστόσο, αυτό το επιλέγει για να παρακολουθήσει την απονομή της δικαιοσύνης».

«Εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω, είναι η αποφασιστικότητα της να είναι στο δικαστήριο και μάλιστα την βούληση της, όπως είπε η Ιωάννα, “όσες δικάσιμες και να οριστούν, εγώ θα είμαι εκεί, ακόμη και στο Εφετείο”», προσέθεσε ο συνήγορος.

Σε ό,τι αφορά την καθ΄ ομολογία δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, ο κ. Αλεξανδρής είπε «η κατηγορουμένη έχει επιδείξει δειλία, δειλία είναι αυτό που κάνει. Δεν νομίζω ότι θα δώσει απαντήσεις και έτσι καλύπτει και κάποιους ανθρώπους».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν συνεργοί, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε «Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν βοηθός ή βοηθοί. Συνεργοί με την έννοια την ποινική καθίστανται από την ώρα που υπάρχουν αποδείξεις. Ξέρετε ότι η έρευνα, η πολύ καλή έρευνα συνεχίζεται. Αυτοί μπορούν να διωχθούν και μετά το τέλος της δίκης αυτής και εφόσον το δικαστήριο αποφασίσει μπορεί να καλέσει να εμφανιστούν ενώπιον του».

Χυδαίες εκφράσεις από τη μητέρα της κατηγορουμένης

Άκρως επιθετική και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δημοσιογράφων παρουσιάστηκε η μητέρα της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Συγκεκριμένα, σε κλήση της δημοσιογράφου Γιώτας Κηπουρού από την εκπομπή «Τ Live» για να τη ρωτήσει αν ήθελε να μοιραστεί κάποιες σκέψεις για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, απάντησε με αγένεια και επιθετικότητα.

«Δεν ντρέπεστε λίγο, έλεος πια, βρωμιάρηδες! Ζώα είστε; Δεν σέβεστε τίποτα; Άντε από εκεί…» ήταν η απάντηση της μητέρας της 37χρονης κατηγορούμενης.

Επίθεση με βιτριόλι: Ήταν “επαγγελματική” αποκαλύπτει μάρτυρας “κλειδί”

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναμένεται να καταθέσει “πολύ σοβαρά στοιχεία” στη δίκη της 36χρονης δράστιδος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μία ημέρα μετά την συγκλονιστική εμφάνιση της Ιωάννας στο δικαστήριο, ο μάρτυρας “κλειδί” αποκαλύπτει ότι η φρικτή επίθεση ήταν “επαγγελματική” και διαβεβαιώνει ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο όσα έχει δει και έχει ακούσει.

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κεσόγλου, ιδιοκτήτη κουρείου στην Καλλιθέα, όπου η 36χρονη είχε στήσει καρτέρι στην Ιωάννα πριν από ενάμιση χρόνο.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βίωσε τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.

επίθεση με βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτει ο αυτόπτης μάρτυρας

“Η Ιωάννα είναι δυνατή, πήρε την κατάσταση στα χέρια της, να ζήσει”, δηλώνει ο αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος βρέθηκε και χθες στο δικαστήριο καθώς γνωρίζει το θύμα και όπως είπε, “η Ιωάννα ακούει, βγάζει δικά της συμπεράσματα και θα δει την εξέλιξη”.

Αναφερόμενος στη διακοπή της δίκης και την απουσία της κατηγορουμένης, τόνισε ότι “περιμέναμε όλοι να γίνει το δικαστήριο, δυστυχώς δεν έγινε και η Ιωάννα ήταν δίπλα στους φίλους, σε όλους τους μάρτυρες και απλά άκουγε”.

βιτριόλι-Ιωάννα

Ο Θεόδωρος Κεσόγλου πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και ξεκαθαρίζει πως “θα καταθέσω πάνω στη δίκη το τι έχω δει και το τι έχω ακούσει, όχι κάτι παραπάνω, για να βοηθήσουμε, να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει”.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, τα στοιχεία που θα καταθέσει είναι “πολύ σοβαρά”.

Αναφερόμενος στη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, σχολίασε πως “ήταν πάρα πολύ επαγγελματικό αυτό που έγινε”.

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν πριν από ενάμιση χρόνο, περιέγραψε ότι “η Ιωάννα με τα πόδια, μέσα σε αυτό το χάος, μπόρεσε και έκανε τα βήματά της προς το φαρμακείο, μόνη της”.

Επίθεση με βιτριόλι: Το “ευχαριστώ” της Ιωάννας σε όσους την στηρίζουν

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε το πανελλήνιο με την παρουσία της, χθες, στην πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, που εξαπέλυσε εναντίον της η 36χρονη κατηγορούμενη, τον Μάιο του 2020.

Η Ιωάννα επέδειξε μεγάλο ψυχικό σθένος, γενναιότητα και ανωτερότητα προσερχόμενη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη ημέρα της δίκης και να μην έρθει αντιμέτωπη με το θύμα της.

 

βιτριόλι-Ιωάννα

Σήμερα, η Ιωάννα θέλησε να στείλει το δικό της “ευχαριστώ” σε όσους την στηρίζουν με τα μηνύματά τους, αλλά και σε όσους συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο. “Ο κόσμος μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1.

“Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο”, ανέφερε συγκεκριμένα η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Οι καταθέσεις του 40χρονου και ο λόγος που δεν πήγε στη δίκη

Τα όσα φέρεται να είπε ο 40χρονος στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις 10 και 11 Ιουνίου του 2020 για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 40χρονος κατέθεσε το πώς γνωρίστηκε με την 36χρονη κατηγορουμένη σε καφενείο στου Ζωγράφου. Εν συνεχεία ανέφερε ότι επικοινωνούσαν μέσω messenger φιλικά για να αναπτύξουν ελεύθερη ερωτική σχέση για μία διετία. Υποστήριξε ότι στη σχέση αυτή δεν υπήρχε πίεση ούτε έμεναν μαζί με την δράστιδα της επίθεσης, απλά κατοικούσαν στην ίδια περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το θύμα, την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε πως του προτάθηκε ως φίλη σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και της έκανε αίτημα φιλίας έχοντας ανταλλάξει 4-5 φορές τυπικά μηνύματα.

Μία μέρα αργότερα ζήτησε ο ίδιος να καταθέσει ξανά προσθέτοντας μία φράση στα όσα είπε. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η κατηγορουμένη ήταν χαμογελαστή, ευδιάθετη, χωρίς πίεση και καλό παιδί».

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του 40χρονου

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δύσκολες ώρες περνά ο 40χρονος που εν αγνοία του έγινε “πέτρα του σκανδάλου” και εμμονή της 36χρονης που επιτέθηκε με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Όπως φέρεται να είπε ο δικηγόρος του, ο εντολέας του θέλει να απεμπλακεί απ’ αυτή την υπόθεση. Νιώθει εν μέρει θύμα και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή του απουσία από τη δίκη, όπως προκύπτει από το στενό του περιβάλλον δεν πήγε στο δικαστήριο για να αποφύγει την έκθεση στα φλας της δημοσιότητας και αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί έχει εμπλακεί σ’ αυτή την υπόθεση.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι έκανε η κατηγορουμένη στη φυλακή την ώρα της δίκης

Λεπτομέρειες με το τι έκανε η κατηγορουμένη την ώρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha.

Την ώρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου στεκόταν με θάρρος και δύναμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναζητώντας τη δικαίωσή της, η καθ’ ομολογίαν δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι αποφάσισε να μην παραστεί στο δικαστήριο, αλλά να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της.

βιτριόλι κατηγορουμένη

 

Η κατηγορουμένη είχε μεταχθεί από τις φυλακές της Θήβας όπου κρατείται, στις φυλακές του Κορυδαλλού, αποκλειστικά για τη δίκη. Δεν εντάχθηκε στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή με τις υπόλοιπες κρατούμενες, αλλά κρατήθηκε σε κελί Covid, όπου κρατούνται, βάσει πρωτοκόλλου, όσοι φτάνουν από άλλες φυλακές.

Στον εν λόγω χώρο υπήρχε τηλεόραση και έτσι η δράστις της επίθεσης είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί live τα όσα εξελίσσονταν έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Λίγοι γνώριζαν για τη σχέση φιλίας που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και την Αννίτα Ναθαναήλ. Οι δύο γυναίκες ήρθαν κοντά μετά τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα.

Αννίτα Ναθαναήλ: Η Ιωάννα είναι καμένη παντού εκτός από τις γάμπες

Αννίτα Ναθαναήλ είχε μιλήσει για την γνωριμία της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, όταν την περσινή σεζόν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

“Είχα κάνει δυο κρούσεις στην Ιωάννα σχετικά με κάποιες νέες τεχνολογίες που είχαν πέσει στην αντίληψή μου με κάποια προσθετικά προϊόντα. Επικοινώνησα μαζί της μέσω instagram, μου απάντησε και με ευχαρίστησε λέγοντάς μου πως αυτό δεν είναι κάτι που θα τη βοηθούσε σε εκείνη τη φάση από όσα της είχε πει η γιατρός της. Όταν είχα την ευκαιρία και το βήμα να κάνω κάτι για την Ιωάννα της είπα ότι θα κάνουμε αυτό και ότι περιμένω την έγκρισή της”, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Η Αννίτα Ναθαναήλ αποκαλύπτει το ταξίδι στο Παρίσι με την Ιωάννα

Η Αννίτα Ναθαναήλ βρέθηκε το πρωί καλεσμένη στην εκπομπή “Happy Day” του Alpha και μίλησε για τη γνωριμία της με την Ιωάννα και πώς αυτή εξελίχθηκε σε μία στενή φιλία. “Χρειάστηκε χρόνος για να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και να γνωρίσω την οικογένειά της και τις φίλες της” ανέφερε τονίζοντας πως “η Ιωάννα έχει μία ομάδα ανθρώπων που είναι πάρα πολύ κοντά της, που τη λατρεύουν. Μακάρι εγώ στα 53 μου να είχα τόσο καλές φίλες όσο έχει η Ιωάννα. και αυτό λέει πάρα πολλά για τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητά της. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να δίνει στους ανθρώπους γύρω της γι’ αυτό και λαμβάνει αυτή τη στιγμή”.

Οι δυο τους έκαναν μαζί κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για να δουν τι παραπάνω δυνατότητες υπάρχουν για τη θεραπεία της. Συγκεκριμένα ταξίδεψαν στο Παρίσι για να επισκεφτούν ένα μεγάλο κέντρο εγκαυμάτων.

“Είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου”, ανέφερε η Αννίτα Ναθαναήλ η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή ημέρα της δίκης.

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της Αννίτας Ναθαναήλ για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

“Ήταν πολύ μεγάλη η έκρηξη συναισθημάτων. Τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει την Ιωάννα για όλο αυτό που θα συνέβαινε χθες. Η Ιωάννα είναι ένα παιδί που έχει ζήσει τον εγκλεισμό όπως κανένας άλλος, έχει περάσει πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι της όλο αυτό το διάστημα μη μπορώντας να βγει” είπε.

«Η Ιωάννα πέρασε με τους συνηγόρους κατευθείαν μέσα και τότε μάθαμε πως η κατηγορούμενη δεν θα παραβρεθεί. Δεν είχε γίνει καμία δήλωση μέχρι τότε, δεν είχαμε καμία εικόνα. Οι πρώτες κουβέντες, μάλιστα, μεταφέρθηκαν από κάποια τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν εκεί» σημείωσε η Αννίτα Ναθαναήλ.

«Αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Ακόμα και την τελευταία στιγμή όλοι ελπίζαμε ότι θα υπάρχει κάποιας μορφής ένδειξη μεταμέλειας. Μία μεγάλη συγγνώμη… Κάτι… Η παντελής αποχή και απουσία της κατηγορούμενης ήταν σαν μια μούντζα στην Ιωάννα που έβαλε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να προσέλθει και να παραστεί στη δίκη», είπε η Αννίτα Ναθαναήλ και επιβεβαίωσε πως κανένας από το περιβάλλον της κατηγορούμενης δεν επικοινώνησε ποτέ με την Ιωάννα για να ζητήσει συγγνώμη.

“Είναι καμένη παντού εκτός από τις γάμπες” τόνισε και αποκάλυψε πως επιθυμεί να πάρει τη ζωή της και πάλι στα χέρια της. Ψάχνει εργασία από το σπίτι και θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σημείο που δεν θα είναι δαχτυλοδεικτούμενη ώστε να μπορεί να έχει μια πιο φυσιολογική ζωή.

Το μήνυμα της Αννίτας Ναθαναήλ και η φωτογραφία με την Ιωάννα Παλιοσπύρου

“Κάθε μέρα μου αποδεικνύεις την δύναμη ψυχής που κρύβεις μέσα σου! Είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για σένα!! Καμιά περούκα και κανένα φίλτρο δεν μπορεί να υπερισχύσει της εσωτερικής σου ομορφιάς!” έγραψε χθες η Αννίτα Ναθαναήλ δημοσιεύοντας για πρώτη φορά φωτογραφία της με την Ιωάννα.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το ταξίδι που έκαναν μαζί στο Παρίσι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ