Επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη παρακολουθούσε την Ιωάννα από το καλοκαίρι του 2019

Σχεδόν έναν χρόνο πριν από την επίθεση με βιτριόλι, ξεκίνησε να παρακολουθεί η 36χρονη δράστις την Ιωάννα Παλιοσπύρου, όπως προκύπτει από τα ευρήματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η Αστυνομία κατά την εξέταση του κινητού της δράστιδος εντόπισε φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που διέμενε η Ιωάννα, από τον Ιούνιο του 2019.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. ανασύροντας διαγραμμένες φωτογραφίες από το τηλέφωνο της κατηγορουμένης, βρήκε εικόνες με συντεταγμένες του αυτοκινήτου του θύματος που έδειχναν το πού βρισκόταν το όχημά της οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Ήταν εικόνες από μηνύματα που έστελνε στο κινητό της δράστιδος και όχι μόνο η συσκευή εντοπισμού που είχε εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο της Ιωάννας χωρίς η ίδια, βέβαια, να το γνωρίζει .

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που αναμένεται να συζητηθεί στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου είναι οι πολυάριθμοι παραλήπτες, στους οποίους η συσκευή εντοπισμού που είχε τοποθετηθεί στο Ι.Χ. της Ιωάννας, έστελνε μήνυμα με τις συντεταγμένες της Ιωάννας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4 Μαΐου 2020, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση με βιτριόλι, στις 8.42 π.μ. έστειλε μία φωτογραφία με συντεταγμένες σε πέντε άγνωστους παραλήπτες. Ενώ στις 18 Μαΐου από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα αποστέλλεται η θέση της Ιωάννας 24 φορές προς άγνωστους παραλήπτες.

Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για την Ιωάννα – “Είμαστε μαζί σου”

Η εικόνα της Ιωάννας με την ειδική μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπο και τον λαιμό της, όταν έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Παρόλ’ αυτά μπήκε στο κτίριο με ψηλά το κεφάλι και επευφημούμενη από το συγκεντρωμένο πλήθος για το ψυχικό σθένος της.

Στο Twitter τα σχόλια συμπαράστασης για την Ιωάννα έχουν πέσει βροχή. Οι περισσότεροι χρήστες γράφουν “Ιωάννα είμαστε μαζί σου”, “Σεβασμός για τη δύναμη σου”, ενώ άλλοι παρακινούν τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί το θύμα της άγριας επίθεσης με το βιτριόλι.

ΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλιΒιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι

Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης και κατά την έξοδό της, η Ιωάννα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την απουσία της δράστιδος.

«Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση της κατηγορουμένης για την απουσία της από τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Γραπτή δήλωση με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεσή της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα ανέγνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα.

Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Μετατροπή της κατηγορίας ζητεί η δράστις μέσω του δικηγόρου της

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ