Επίθεση με βιτριόλι: Το “ευχαριστώ” της Ιωάννας σε όσους την στηρίζουν

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε το πανελλήνιο με την παρουσία της, χθες, στην πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, που εξαπέλυσε εναντίον της η 36χρονη κατηγορούμενη, τον Μάιο του 2020.

Η Ιωάννα επέδειξε μεγάλο ψυχικό σθένος, γενναιότητα και ανωτερότητα προσερχόμενη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη ημέρα της δίκης και να μην έρθει αντιμέτωπη με το θύμα της.

 

βιτριόλι-Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Το “ευχαριστώ” της Ιωάννας

Σήμερα, η Ιωάννα θέλησε να στείλει το δικό της “ευχαριστώ” σε όσους την στηρίζουν με τα μηνύματά τους, αλλά και σε όσους συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο. “Ο κόσμος μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1.

“Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο”, ανέφερε συγκεκριμένα η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Η Ιωάννα θα βρίσκεται κάθε μέρα στη δίκη» – Τι λέει στο enikos.gr o δικηγόρος της

Την Πέμπτη  30 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει ξανά το μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως γράφει ο Κυριάκος Μαντούβαλος, αυτή τη φορά στην σύνθεση της έδρας θα βρίσκονται 4 άνδρες ένορκοι, καθώς η υπεράσπιση της δράστιδος ζήτησε εξαίρεση των γυναικών από την κλήρωση.

Άνθρωποι που έχουν γνώση του δικαστικού γίγνεσθαι θεωρούν ότι το σκεπτικό της υπεράσπισης εδράζεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες ένορκοι θα ταυτίζονταν με μεγαλύτερη ευκολία με το θύμα, κάτι που θα δυσκόλευε τη νομική υποστήριξη της 36χρονης που προκάλεσε με την πράξη της εγκαύματα στο 93% του προσώπου της Ιωάννας.

Από την άλλη, «και ένας γονιός μιας νεαρής κοπέλας ή σύζυγος ή αδερφός μπορεί να ευαισθητοποιηθεί, όμως σίγουρα η ταύτιση μιας γυναίκας, κάθε γυναίκας ενόρκου με το θύμα είναι το πιο πιθανό σενάριο» ανέφερε γυναίκα δικαστικός λειτουργός.

βιτριόλι-Ιωάννα

Αλεξανδρής στο enikos.gr: Εμμένουμε στη θέση μας ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Αλεξανδρή, έναν εκ των συνηγόρων της Ιωάννας που αναφέρει: «Είχαμε προετοιμάσει την Ιωάννα ότι θα είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις του δικαστηρίου κι ότι θα αποτελεί ταλαιπωρία για την ίδια. Περίμενε επίσης την μικρή καθυστέρηση για την αλλαγή της σειράς κατάθεσης, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη που θα καταθέσει».

Σχετικά με το αίτημα που διατυπώθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης για αλλαγή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ο κ. Αλεξανδρής είναι σαφής:

βιτριόλι - κατηγορούμενη

«Η θέση μας από την πρώτη στιγμή ήταν ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας. Εμμένουμε στην θέση μας αυτή και θεωρούμε ότι το κατηγορητήριο πρέπει να μείνει ως έχει».

Για τη συγκινητική υποδοχή που επεφύλασσε ο κόσμος στην Ιωάννα στο δικαστήριο αλλά και για το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία, ιδίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι συγκινητικό αυτό που συμβαίνει και η ίδια συγκινήθηκε το πρωί. Αυτή η στήριξη αναδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το δίκαιο του αιτήματος της Ιωάννας για απονομή δικαιοσύνης».

Τέλος, ερωτηθείς αν η Ιωάννα θα συνεχίσει να παρίσταται στην δικαστική διαδικασία, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεκαθάρισε: «Η Ιωάννα θα βρίσκεται κάθε μέρα στη δίκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ