Επίθεση με βιτριόλι: Τι έκανε η κατηγορουμένη στη φυλακή την ώρα της δίκης

Λεπτομέρειες με το τι έκανε η κατηγορουμένη την ώρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha.

Την ώρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου στεκόταν με θάρρος και δύναμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναζητώντας τη δικαίωσή της, η καθ’ ομολογίαν δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι αποφάσισε να μην παραστεί στο δικαστήριο, αλλά να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της.

βιτριόλι κατηγορουμένη

 

Η κατηγορουμένη είχε μεταχθεί από τις φυλακές της Θήβας όπου κρατείται, στις φυλακές του Κορυδαλλού, αποκλειστικά για τη δίκη. Δεν εντάχθηκε στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή με τις υπόλοιπες κρατούμενες, αλλά κρατήθηκε σε κελί Covid, όπου κρατούνται, βάσει πρωτοκόλλου, όσοι φτάνουν από άλλες φυλακές.

Στον εν λόγω χώρο υπήρχε τηλεόραση και έτσι η δράστις της επίθεσης είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί live τα όσα εξελίσσονταν έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Επίθεση με βιτριόλι: Οι καταθέσεις του 40χρονου και ο λόγος που δεν πήγε στη δίκη

Τα όσα φέρεται να είπε ο 40χρονος στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις 10 και 11 Ιουνίου του 2020 για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 40χρονος κατέθεσε το πώς γνωρίστηκε με την 36χρονη κατηγορουμένη σε καφενείο στου Ζωγράφου. Εν συνεχεία ανέφερε ότι επικοινωνούσαν μέσω messenger φιλικά για να αναπτύξουν ελεύθερη ερωτική σχέση για μία διετία. Υποστήριξε ότι στη σχέση αυτή δεν υπήρχε πίεση ούτε έμεναν μαζί με την δράστιδα της επίθεσης, απλά κατοικούσαν στην ίδια περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το θύμα, την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε πως του προτάθηκε ως φίλη σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και της έκανε αίτημα φιλίας έχοντας ανταλλάξει 4-5 φορές τυπικά μηνύματα.

Μία μέρα αργότερα ζήτησε ο ίδιος να καταθέσει ξανά προσθέτοντας μία φράση στα όσα είπε. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η κατηγορουμένη ήταν χαμογελαστή, ευδιάθετη, χωρίς πίεση και καλό παιδί».

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του 40χρονου

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δύσκολες ώρες περνά ο 40χρονος που εν αγνοία του έγινε “πέτρα του σκανδάλου” και εμμονή της 36χρονης που επιτέθηκε με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Όπως φέρεται να είπε ο δικηγόρος του, ο εντολέας του θέλει να απεμπλακεί απ’ αυτή την υπόθεση. Νιώθει εν μέρει θύμα και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή του απουσία από τη δίκη, όπως προκύπτει από το στενό του περιβάλλον δεν πήγε στο δικαστήριο για να αποφύγει την έκθεση στα φλας της δημοσιότητας και αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί έχει εμπλακεί σ’ αυτή την υπόθεση.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε το πανελλήνιο με την παρουσία της, χθες, στην πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, που εξαπέλυσε εναντίον της η 36χρονη κατηγορούμενη, τον Μάιο του 2020.

Το “ευχαριστώ” της Ιωάννας σε όσους την στηρίζουν

Η Ιωάννα επέδειξε μεγάλο ψυχικό σθένος, γενναιότητα και ανωτερότητα προσερχόμενη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη ημέρα της δίκης και να μην έρθει αντιμέτωπη με το θύμα της.

 

βιτριόλι-Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Το “ευχαριστώ” της Ιωάννας

Σήμερα, η Ιωάννα θέλησε να στείλει το δικό της “ευχαριστώ” σε όσους την στηρίζουν με τα μηνύματά τους, αλλά και σε όσους συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο. “Ο κόσμος μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1.

“Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο”, ανέφερε συγκεκριμένα η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Η Ιωάννα θα βρίσκεται κάθε μέρα στη δίκη» – Τι λέει στο enikos.gr o δικηγόρος της

Την Πέμπτη  30 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει ξανά το μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως γράφει ο Κυριάκος Μαντούβαλος, αυτή τη φορά στην σύνθεση της έδρας θα βρίσκονται 4 άνδρες ένορκοι, καθώς η υπεράσπιση της δράστιδος ζήτησε εξαίρεση των γυναικών από την κλήρωση.

Άνθρωποι που έχουν γνώση του δικαστικού γίγνεσθαι θεωρούν ότι το σκεπτικό της υπεράσπισης εδράζεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες ένορκοι θα ταυτίζονταν με μεγαλύτερη ευκολία με το θύμα, κάτι που θα δυσκόλευε τη νομική υποστήριξη της 36χρονης που προκάλεσε με την πράξη της εγκαύματα στο 93% του προσώπου της Ιωάννας.

Από την άλλη, «και ένας γονιός μιας νεαρής κοπέλας ή σύζυγος ή αδερφός μπορεί να ευαισθητοποιηθεί, όμως σίγουρα η ταύτιση μιας γυναίκας, κάθε γυναίκας ενόρκου με το θύμα είναι το πιο πιθανό σενάριο» ανέφερε γυναίκα δικαστικός λειτουργός.

βιτριόλι-Ιωάννα

Αλεξανδρής στο enikos.gr: Εμμένουμε στη θέση μας ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Αλεξανδρή, έναν εκ των συνηγόρων της Ιωάννας που αναφέρει: «Είχαμε προετοιμάσει την Ιωάννα ότι θα είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις του δικαστηρίου κι ότι θα αποτελεί ταλαιπωρία για την ίδια. Περίμενε επίσης την μικρή καθυστέρηση για την αλλαγή της σειράς κατάθεσης, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη που θα καταθέσει».

Σχετικά με το αίτημα που διατυπώθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης για αλλαγή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ο κ. Αλεξανδρής είναι σαφής:

βιτριόλι - κατηγορούμενη

«Η θέση μας από την πρώτη στιγμή ήταν ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας. Εμμένουμε στην θέση μας αυτή και θεωρούμε ότι το κατηγορητήριο πρέπει να μείνει ως έχει».

Για τη συγκινητική υποδοχή που επεφύλασσε ο κόσμος στην Ιωάννα στο δικαστήριο αλλά και για το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία, ιδίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι συγκινητικό αυτό που συμβαίνει και η ίδια συγκινήθηκε το πρωί. Αυτή η στήριξη αναδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το δίκαιο του αιτήματος της Ιωάννας για απονομή δικαιοσύνης».

Τέλος, ερωτηθείς αν η Ιωάννα θα συνεχίσει να παρίσταται στην δικαστική διαδικασία, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεκαθάρισε: «Η Ιωάννα θα βρίσκεται κάθε μέρα στη δίκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ