Επιχείρηση σε Σεπόλια και Εξάρχεια: Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τούνελ και αντιαρματικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π., σε Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν γίνει μέχρι τώρα περισσότερες από 20 προσαγωγές αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει συνολικά 26 προσαγωγές, 17 στην οδό Τζαβέλλα και 9 στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια.

Από το πρωί οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αποκλείσει την οδό Αυλώνος στα Σεπόλια ενώ πυροτεχνουργοί και άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς ΤΕΝΞ, ερευνούν για στοιχεία το διαμέρισμα και την γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η επιχείρηση δεν σχετίζεται με εγχώρια τρομοκρατία, αλλά με την οργάνωση DHKP-C που ενέχεται σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαχθέντες είναι Τούρκοι, μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου, μια φιλοκουρδική τουρκική οργάνωση, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί προσαγάγουν άτομα έξω από το κτίριο της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι εννέα μέλη της οργάνωσης DHKP-C είχαν συλληφθεί και το 2017 σε σπίτια στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο. Μάλιστα, σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες το 2017 εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για την υπόθεση του φουσκωτού που είχε κατασχεθεί στις Οινούσσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C. Τότε είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι που επέβαιναν στο φουσκωτό ενώ στη συνέχεια οι αρχές συνέλαβαν ακόμη δύο αλλοδαπούς στη Χίο. Στα διαμερίσματα, όπου είχαν γίνει οι συλλήψεις το 2017, είχαν κατασχεθεί μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.