Επεισόδια στου Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για έναν 18χρονο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Ο 18χρονος φέρεται να ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων από την Αστυνομία. Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή.

Οι αστυνομικοί φέρεται να οδηγήθηκαν στα ίχνη του 18χρονου από το βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε στα χέρια τους από κάμερες ασφαλείας της περιοχής αλλά και από το DNA που είχαν συλλέξει από προσαχθέντες.

Η επίθεση στους αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» ήταν προσχεδιασμένη όπως λένε όσοι βρίσκονταν στο σημείο. Οι χούλιγκαν βγήκαν από το κλειστό γήπεδο μόνο και μόνο για να επιτεθούν στη διμοιρία των ΜΑΤ. Αυτό φαίνεται και από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μέσα και έξω από το γήπεδο. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνεται συνεχής καθαρισμός στο τραύμα του στον μηρό καθώς παρουσιάζει αιμορραγική διάθεση. Ο 31χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και βρίσκεται σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό.

Οι Αρχές έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια αντικείμενα που βρήκαν γύρω από το γήπεδο, όπως φωτοβολίδες, μαχαίρια, και ρούχα, καθώς και υλικό από κάμερες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Αυστηρό μήνυμα θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «πλήρη εκρίζωση των φαινομένων οπαδικής βίας» και οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, είναι σκληρές.

Αύριο, Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις κατά την ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή των πρωταθλημάτων, ακόμη και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός των ομάδων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ