Οπαδική βία: Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο – Το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα

Αυστηρό μήνυμα θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «πλήρη εκρίζωση των φαινομένων οπαδικής βίας» και οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, είναι σκληρές.

Ρέντης: «Η φωτοβολίδα δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρες»- Συγκλονίζει η μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού

Αύριο, Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις κατά την ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή των πρωταθλημάτων, ακόμη και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός των ομάδων.

Ρέντης: «Τον σώσαμε υπό συνθήκες πολέμου» λέει συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού – Στο στόχαστρο δύο άτομα που διαφεύγουν

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Ρέντης: «Πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα» – Συγκλονίζει ο παππούς του τραυματισμένου αστυνομικού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνεται συνεχής καθαρισμός στο τραύμα του στον μηρό καθώς παρουσιάζει αιμορραγική διάθεση. Ο 31χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και βρίσκεται σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό.

Οι Αρχές έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια αντικείμενα που βρήκαν γύρω από το γήπεδο, όπως φωτοβολίδες, μαχαίρια, και ρούχα, καθώς και υλικό από κάμερες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ