9 κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει ποτέ να εμπιστευτείς

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν, όμως, κακές συμπεριφορές. Συμπεριφορές που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα και να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα και άβολα.

Πολλές φορές αφήνουμε ανθρώπους να μπουν στις ζωές και την καρδιά μας αλλά έχουν συμπεριφορές που θα έπρεπε να μας προβληματίσουν. Συνήθως αν κάποιος είναι στο κοντινό μας περιβάλλον αποφεύγουμε να δούμε ότι μπορεί να κάνει πράγματα που μας στεναχωρούν.

Παρακάτω θα διαβάσετε 9 κατηγορίες ανθρώπων με συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να εμπιστευτείτε.

9 κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει ποτέ να εμπιστευτείς

  • Άτομα με μηδενική αυτογνωσία
  • Άτομα που ασκούν έντονη γοητεία
  • Άτομα που έχουν προσωπείο
  • Άνθρωποι που κακολογούν τους πάντες πίσω από την πλάτη τους
  • Άτομα που συμφωνούν με όλα όσα λέτε
  • Άνθρωποι που θέλουν πάντα να είναι ουδέτεροι
  • Άνθρωποι ανίκανοι για ενσυναίσθηση
  • Τα άτομα που είναι φίλοι μόνο στις καλές στιγμές
  • Άτομα που κρύβουν την σοκολάτα που περισσεύει

Άτομα με μηδενική αυτογνωσία

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πρώτο στην λίστα για έναν πολύ απλό λόγο. Όταν έχουμε κάνει προσπάθεια να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και προσωπικότητες αυτή βασίζεται στο να βλέπουμε τον εαυτό μας καθαρά με όλα τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα μας.

Ωστόσο όταν κάποιος δεν έχει καθόλου αυτογνωσία είναι ανίκανος να εξετάσει την συμπεριφορά του. Δεν σκέφτεται πώς μπορεί να επηρεάσει τους γύρω του και αγνοεί τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του. Γι’ αυτό θα παραμείνει δέσμιος τους και δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αλλάξει. Αν είστε σε σχέση μαζί τους δεν θα παραδεχτούν τα λάθη τους και δεν θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους.

Άτομα που ασκούν έντονη γοητεία

Οι άνθρωποι είναι πάντα γλυκομίλητοι και καλοπροαίρετοι μαζί σας ανεξάρτητα από την συμπεριφορά σας θα πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις. Φυσικά και χρειάζεται να εκτιμάτε την στοργή και την καλοσύνη αλλά η κολακεία είναι κάτι άλλο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ καλοί για να είναι αληθινοί. Πάντα σας λένε όμορφα λόγια και είναι ζεστοί μαζί σας. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αναρωτηθείτε τι πραγματικά θέλουν. Μία τέτοια συμπεριφορά δείχνει ότι κρύβουν πλευρές του εαυτού τους. Όλοι έχουμε μια πιο «σκοτεινή» πλευρά. Εκείνοι όμως δεν την παρουσιάζουν γιατί στην πραγματικότητα θέλουν να σας χειραγωγήσουν.

Άτομα που έχουν προσωπείο

Αν δεν έχεις γνωρίσει πραγματικά έναν άνθρωπο τότε πώς μπορείς να δημιουργήσεις μία πραγματική και ειλικρινή σχέση μαζί του; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς. Σίγουρα όταν γνωρίζουμε κάποιον όλοι θέλουμε να δείξουμε τα προτερήματα μας και την θετική πλευρά μας. Ωστόσο όταν κάποιος είναι κοντά μας για αρκετό καιρό θα δει και τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας. Τα άτομα με προσωπείο δεν θα επιτρέψουν να δει κανείς τα προβλήματα που έχουν. Θέλουν πάντα να δείχνουν τέλειοι. Αρνούνται να εμφανιστούν ευάλωτοι στους άλλους και καταλήγουν να προσποιούνται.

Άνθρωποι που κακολογούν τους πάντες πίσω από την πλάτη τους

Για να είμαστε ειλικρινείς όλοι μπορεί να έχουμε πει κάτι άσχημο πίσω από την πλάτη κάποιου άλλου. Οι άνθρωποι, όμως, που κακολογούν τους άλλους συνεχώς είναι μία εντελώς άλλη κατηγορία. Φαίνεται να έχουν αρνητικά πράγματα να πουν για σχεδόν όλους τους ανθρώπους στη ζωή τους. Δυστυχώς, αυτή είναι συχνά μια αντανάκλαση για κάποιες βαθιές ανασφάλειες που έχουν.

Επίσης αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να μιλήσουν ανοιχτά σε αυτούς με τους οποίους έχουν πρόβλημα και προτιμούν να τους κουτσομπολεύουν σε άλλους. Μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν τέτοιον άνθρωπο; Φυσικά και όχι. Σήμερα σας κατηγορεί κάποιον. Αύριο θα κατηγορεί σε άλλους εσάς.

Άτομα που συμφωνούν με όλα όσα λέτε

Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στην κατηγορία όσων επιθυμούν να ευχαριστούν τους άλλους πάση θυσία. Τι πιστεύουν οι ίδιοι; Τι νιώθουν; Τελικά δεν θα έχετε ποτέ αυτές τις απαντήσεις. Ίσως και οι ίδιοι να μην μπορούν να απαντήσουν γιατί είναι πολύ απασχολημένοι να κρατούν ευχαριστημένους τους άλλους γύρω τους. Είναι φυσιολογικό να θέλουμε να είμαστε αρεστοί στο περιβάλλον μας αλλά τέτοιοι άνθρωποι λειτουργούν σε βάρος του εαυτού τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να εμπιστευτείτε κάποιον που δεν είναι σε θέση να σας πει την αλήθεια και λέει μόνο αυτό που πιστεύει ότι θέλετε να ακούσετε.

Άνθρωποι που θέλουν πάντα να είναι ουδέτεροι

Τα άτομα αυτά δεν έχουν πεποιθήσεις, σκέψεις, ιδέες, απόψεις ή αρχές. Ή τουλάχιστον δεν τις εκφράζουν. Δεν θα ρισκάρουν ποτέ και για τίποτα. Δεν θα μιλήσουν ποτέ δημόσια για κάτι που θεωρούν άδικο. Δεν θα ξεβολευτούν για να κάνουν κάτι που είναι σωστό. Δεν θα υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους, εκτός κι αν αυτό τους ωφελεί με κάποιον τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγωιστές και δεν δυσκολεύονται να σας γυρίσουν την πλάτη όταν τους χρειάζεστε.

Άνθρωποι ανίκανοι για ενσυναίσθηση

Ο αλτρουισμός δεν είναι απλώς κάτι που μαθαίνουμε, θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα ένστικτο μέσα μας σύμφωνα με έρευνες. Η ίδια η επιβίωσή μας βασίζεται στην ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Η γνήσια συμπόνια και η ικανότητα να μπαίνεις στη θέση κάποιου άλλου είναι κρίσιμα στοιχεία που ενισχύουν την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τις βαθύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Οι άνθρωποι, όμως, που δεν έχουν ενσυναίσθηση κλείνονται στον εαυτό τους και είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν να κάνουν σκληρά και άσχημα πράγματα στους άλλους.

Τα άτομα που είναι φίλοι μόνο στις καλές στιγμές

Για να έχουμε εμπιστοσύνη, χρειαζόμαστε βάθος σε μια σχέση. Οι επιφανειακές σχέσεις απλά με τον καιρό θα διαλυθούν. Έτσι οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην ζωή σας μόνο όταν όλα πηγαίνουν καλά δεν είναι τα άτομα που θα μείνουν μαζί σας στα δύσκολα. Εάν τους εμπιστεύεστε θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν έχετε προβλήματα θα εξαφανιστούν και αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε εγκαταλελειμμένοι και χωρίς υποστήριξη.

Άτομα που κρύβουν την σοκολάτα που περισσεύει

Εντάξει εδώ μπορείτε να είστε κάπως ελαστικοί και να το συζητήσετε μαζί τους. Ωστόσο οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα και όση περισσεύει την κρύβουν για αργότερα πραγματικά είναι ένα περίεργο είδος ανθρώπου. Πιθανότατα δεν ξέρουν να μοιράζονται.

Μην ξεχνάτε

Είναι ωραίο να βλέπετε το καλό στους άλλους αλλά θα πρέπει να θυμάστε να εντοπίζετε τις άσχημες συμπεριφορές όταν παρουσιάζονται. Είναι σημαντικό να συζητάτε με τους άλλους εάν βλέπετε πράγματα που σας ενοχλούν και σας στεναχωρούν. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνετε κυνικοί και να διώξετε από κοντά σας ανθρώπους που αξίζουν.
Χρειάζεται μία ισορροπία. Όταν πρόκειται να εμπιστευτείτε τους άλλους, χρειάζεστε υγιή όρια και μία μεγάλη δόση ρεαλισμού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ