Επεισόδια στου Ρέντη: Ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί – Με «παρελθόν» 30 από τους προσαχθέντες

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ρέντης: Αποτυπώματα, DNA και βίντεο θα «δείξουν» τους δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού

Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως θα έχουν καταγραφεί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Σημειώνεται ότι η φωτοβολίδα έπληξε τον μηρό του άτυχου 31χρονου με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία. Ήδη έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και αναμένεται ακόμη μία σήμερα για να καθαριστεί το τραύμα του. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας του.

Οι 424 προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν ακόμα στοιχεία και δεν έγινε καμία σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι 8 από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, όπως και να υποβληθούν σε τεστ εξακρίβωσης για το εάν υπάρχει πυρίτιδα πάνω τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 30 άτομα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές λόγω εμπλοκής τους σε επεισόδια σε γήπεδα, αλλά και σε υποθέσεις οπλοκατοχής και ναρκωτικών.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει και ένα σημαντικό εύρημα όπως έγραψε χθες το enikos.gr. Έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και κοντά στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός, εντοπίστηκε ένα εξάρτημα που εκτιμάται ότι ανήκει στην συγκεκριμένη φωτοβολίδα, η οποία λειτουργεί με κορδόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας.

Το αλεξίπτωτο έχει μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA, που θα συγκριθούν στη συνέχεια με αυτά που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες των χθεσινών επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα για τον 31χρονο αστυνομικό

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος.

Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ