Επεισόδια στου Ρέντη: Σημαντικό εύρημα στο «μικροσκόπιο» των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα σημαντικό εύρημα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη. Το στοιχείο αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών, που εκτόξευσαν την ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό, τραυματίζοντας τον σοβαρά στον μηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και κοντά στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός, εντοπίστηκε ένα εξάρτημα που εκτιμάται ότι ανήκει στην συγκεκριμένη φωτοβολίδα, η οποία λειτουργεί με κορδόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας.

Το αλεξίπτωτο θα μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA, που θα συγκριθούν στη συνέχεια με αυτά που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες των χθεσινών επεισοδίων.

Σημειώνεται ότι από τους 424 προσαχθέντες, σχεδόν οι μισοί έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι από το Μεταγωγών, αφού έδωσαν αποτυπώματα, όπως προέβλεπε η διάταξη της εισαγγελέως, που προΐσταται της έρευνας. Ορισμένοι, πάντως από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή τους, στην πορεία της έρευνας, οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό βρίσκεται ο 31χρονος  αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Το πρωί ο αστυνομικός οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για να ελεγχθεί το θέμα της αιμορραγίας, αλλά και για να απομακρυνθούν οι ιστοί που έχουν νεκρώσει. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης του αφαιρέθηκε βολίδα πέντε εκατοστών, καθώς επίσης και θραύσματα.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.






Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ