Ρέντη: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού – Τα νεότερα για την υγεία του

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του απαιτούνται χειρουργικοί καθαρισμοί για να μην προκληθεί μόλυνση, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση των γιατρών.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης, αφού όταν ο αστυνομικός έφθασε στο νοσοκομείο δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως ύστερα από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά. Στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση και οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία που παρουσίασε.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αστυνομικού, στο νοσοκομείο, βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιστράτηγος Μαυρόπουλος και πλήθος συναδέλφων του.

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το Γενικό Κρατικό Νίκαιας χθες δεν εφημέρευε, όμως, εκτάκτως άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες της φονικής επίθεσης βρίσκονται ανάμεσα στους προσαχθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αμέσως μετά την ρίψη της φωτοβολίδας μπήκαν μέσα στο γήπεδο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την σύλληψη. Μάλιστα, φέρονται να κατευθύνθηκαν προς τις τουαλέτες του γηπέδου, όπου προσπάθησαν να βάλουν φωτιά για να αναγκάσουν τους αστυνομικούς να ανοίξουν τις πόρτες για να βγουν έξω αθλητές και θεατές.

Στόχος τους ήταν να “εξαφανιστούν” μέσα στο πλήθος, αλλά το σχέδιό τους δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ