Ρέντης: Αποτυπώματα, DNA και βίντεο θα «δείξουν» τους δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές. Ο αστυνομικός δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Στο Μεταγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων και DNA από τους προσαχθέντες για τα άγρια επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Είχε προηγηθεί σχετική εντολή του εισαγγελέα. Επίσης, γίνονται τα προβλεπόμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους για να εντοπίσουν αυτόν ή αυτούς που πέταξαν με πιστόλι την ναυτική φωτοβολίδα, η οποία έπληξε τον αστυνομικό στον μηρό, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για την ανεύρεση βίντεο, όπου πιθανολογούν ότι έχουν καταγραφεί τα επεισόδια και οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, τις έρευνες αναλαμβάνουν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων από συνδέσμους φιλάθλων, το μεσημέρι της Παρασκευής (8/12).

Στο μεταξύ, ελεύθεροι έχουν αφεθεί περισσότεροι από 80 εκ των συνολικά 424 προσαχθέντων για τα χθεσινά επεισόδια. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA. Άλλα 200 άτομα έχουν συναινέσει στο να δώσουν αποτυπώματα και προχωρά για τα συγκεκριμένα άτομα η διαδικασία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. κυριαρχεί η πεποίθηση ότι οι δράστες της επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες. Κι αυτό γιατί μετά την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, οι συνάδελφοί του είδαν τους δράστες να τρέχουν και να μπαίνουν ξανά στο γήπεδο για να αποφύγουν την σύλληψη. Στη συνέχεια, πήγαν στις τουαλέτες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλαν φωτιά ώστε να κάψουν τις μπλούζες και τις μάσκες full face που φορούσαν, σε μία προσπάθεια να καταστρέψουν στοιχεία που θα τους ενοχοποιούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό βρίσκεται ο 31χρονος  αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Το πρωί ο αστυνομικός οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για να ελεγχθεί το θέμα της αιμορραγίας, αλλά και για να απομακρυνθούν οι ιστοί που έχουν νεκρώσει. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης του αφαιρέθηκε βολίδα πέντε εκατοστών, καθώς επίσης και θραύσματα.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ