ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο 35χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Χανιά

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 35χρονου, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσέγγιζε τα θύματά του μέσω μηνυμάτων, στα social media.

Σε δημοσίευμα του cretapost.gr, αναφέρεται ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία προφίλ που διατηρούσε ο δράστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: το όνομα προφίλ «Μανούσος Σφακιά» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και το «manousossfakia» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, καθώς επίσης και το όνομα προφίλ «Βεστάκης Αντώνης» στο Facebook και «bestakesantonis» στο Instagram.

Πρόκειται για τον ΒΕΣΤΑΚΗ Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προφυλακίστηκε έπειτα από την απολογία του

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretapost.gr, χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κτηνοτρόφος από το Καστέλι Κισάμου κρίθηκε προφυλακιστέος. Η απολογία του διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 35χρονου, την περασμένη Τετάρτη, καθώς είχαν πληροφορίες ότι κατείχε παράνομα όπλα. Κατά την έρευνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντόπισαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με ανήλικα κορίτσια σε άσεμνες στάσεις, ενώ υπήρχε και σκληρό πορνογραφικό υλικό. Παράλληλα, φέρονται να εντόπισαν ενοχοποιητικά μηνύματα του δράστη με ανήλικα κορίτσια που φαίνεται να παρενοχλούσε.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων προκειμένου ο 34χρονος να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αρχές εντόπισαν ένα κορίτσι, το οποίο σε ηλικία 14 ετών φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον 35χρονο. Επιπλέον, οι αρχές εντόπισαν πέντε ακόμα ανήλικα κορίτσια, που φαίνεται ο δράστης να παρενοχλούσε σεξουαλικά ξεκινώντας πάντα την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων στα social media.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ