Χανιά: Ψάχνουν και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος του τεμαχισμένου πτώματος – Οι έρευνες και τα ερωτήματα

Να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ, που παραπέμπει σε θρίλερ, επιχειρούν οι αστυνομικές Αρχές σε Χανιά και Ρέθυμνο και σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή να οδηγηθούν στην ταυτοποίηση του θύματος, μέλη του οποίου εντοπίζονται από το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουλίου, στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ.

Φρίκη στα Χανιά: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών για το διαμελισμένο πτώμα

Το τελευταίο εύρημα αφορά σε μέρος της κάτω κοιλίας και του ισχίου, ενώ υπενθυμίζεται πως αρχικά βρέθηκαν το κεφάλι και τα πόδια.

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία η διεύθυνση της ΔΕΔΙΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει την παραγωγική διαδικασία στη μονάδα διαλογής των απορριμμάτων ανακύκλωσης, υπό την εποπτεία ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για πιθανό εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών της τεμαχισμένης σορού. Την ίδια ώρα πιθανά σημεία στα οποία πετάχτηκαν μέσα σε σακούλες τα κομμάτια του πτώματος αναζητά η Αστυνομία στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, zarpanews.gr.

Θρίλερ στα Χανιά: Βρήκαν και άλλο τμήμα του τεμαχισμένου άνδρα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή Κρήτης που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση, ότι πρόκειται για άνδρα ασιατικής καταγωγής ηλικίας από 30 έως 40 ετών, έχει στρέψει τις αστυνομικές έρευνες στην κοινότητα των αλλοδαπών του Ρεθύμνου. Όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες θανάτωσαν το θύμα και με πρωτοφανές μένος τεμάχισαν με χειρουργική ακρίβεια το πτώμα και πέταξαν τα κομμάτια σε μπλε κάδους ανακύκλωσης για να το εξαφανίσουν.

Συνεχίζεται ο έλεγχος

Η διαδικασία ελέγχου πάντως στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων συνεχίζεται, αν και καθημερινά επεξεργάζονται σε αυτό πάνω από τριακόσια κυβικά απορριμμάτων ανακύκλωσης.

Χανιά: Αποδείξεις και σπρέι βρέθηκαν στην σακούλα μαζί με το κεφάλι του άνδρα – Τα «κλειδιά» για την εξιχνίαση της δολοφονίας

«Οι όγκοι των αποβλήτων είναι τεράστιοι την καλοκαιρινή περίοδο, τα απορριμματοφόρα έρχονται συνέχεια με τακτικά δρομολόγια και αδειάζουν, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει κανείς να ψάχνει στα σημεία εκφόρτωσης των οχημάτων. Η διαδικασία που γίνεται είναι αυτή της διαλογής για το ενδεχόμενο να βρεθούν τυχόν μέλη του υπολειπόμενου ανθρώπινου σώματος», εξήγησε ο διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης.

Ελέγχονται οι αποδείξεις από σούπερ-μάρκετ και καφέ

Την ίδια στιγμή, σε δύο καφετέριες της περιοχής του Ρεθύμνου και σούπερ-μάρκετ στην ίδια περιοχή έχουν στραφεί οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο αυτά τα καταστήματα – με εξέταση καμερών, συγκέντρωση μαρτυριών υπαλλήλων κ.λπ. – ύστερα από την ανακάλυψη αποδείξεων από τις εν λόγω επιχειρήσεις μέσα στις σακούλες με μέλη της σορού τού αλλοδαπού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 24ωρα στο εργοστάσιο (ΔΕΔΙΣΑ).

Εν ζωή ή μετά θάνατον ο διαμελισμός;

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο neakriti.gr για το φρικιαστικό περιστατικό, έκανε λόγο για ένα «ειδεχθές έγκλημα», ενώ, αναφερόμενος στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο συνάδελφός του στην Κρήτη, είπε ότι αρκούν για να γίνει ταυτοποίηση της σορού.

«Απλά και μόνο με κάποια τμήματα του ανθρώπινου σώματος μπορεί μια τέτοια ταυτοποίηση να γίνει. Μάλιστα, όταν μιλάμε για την κεφαλή, εκεί υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν σε ταυτοποίηση ακόμη και πριν από τη γενετική ανάλυση, δηλαδή πριν από τη λήψη του γενετικού υλικού. Μπορούμε και από τα δόντια και από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κρανίου να καταλήξουμε τουλάχιστον σε μια ασφαλή περιγραφή του ατόμου για το οποίο πρόκειται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέων είπε σε σχέση με την αιτία θανάτου ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα της σορού, γιατί όπως εξήγησε «μπορεί το επίμαχο χτύπημα ή τραύμα να είναι σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο το οποίο, αν δε βρεθεί, δεν μπορούμε να μάθουμε». Επιπλέον εκτίμησε ότι θα έχουμε σαφή αιτία θανάτου αν τα τμήματα που έχουν συλλεχθεί έχουν πάνω τέτοια στοιχεία, χαρακτηριστικές κακώσεις ή οτιδήποτε άλλο, τα οποία να μπορούν να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην αιτία. Τόνισε δε ότι έχει σημασία να εξακριβωθεί αν ο τεμαχισμός έγινε πριν επέλθει ο θάνατος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ