Χανιά: Γιατρός καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση από ακτινολόγο επειδή του ζήτησε να κάνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Μια πρωτοφανής καταγγελία και μάλιστα από γιατρό βλέπει το φως της δημοσιότητας, με φόντο έναν 18χρονο που βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, μετά από σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Δαράτσο.

Σύμφωνα με το flashnews, όταν έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του νοσοκομείου Χανίων το θύμα τροχαίου και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε  ότι απαιτείται αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η ιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου (που είναι και επιμελητής) ώστε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας, η οποία θα φανέρωνε την κατάσταση της υγείας του μετά το σοβαρό τροχαίο.

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή το 18χρονο θύμα του τροχαίου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για την ιατρό που “τόλμησε” να “ενοχλήσει” τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Η ιστορία έχει και συνέχεια, αφού όπως τονίζεται στην καταγγελία, ο ακτινολόγος μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στην ιατρό, ενώ μάρτυρες δηλώνουν ότι πήγε να τις επιτεθεί και να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να λειτουργεί, στην κυριολεξία, “πυροσβεστικά”.

τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση με την οποία απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, συνεπώς οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ωστόσο, ο καταγγέλλων διερωτάται  τι θα συνέβαινε αν δεν γινόταν η αξονική απεικόνιση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ