Αίγιο: Παιδίατρος ίδρυσε το «Κίνημα των Ψεκασμένων»

Το «Κίνημα των Ψεκασμένων» είναι εδώ… Λίγο η ζέστη, λίγο ο πόλεμος με την Ουκρανία, λίγο (ή μάλλον πολύ) η διετής και πλέον μάχη με τον κορονοϊό δεν θέλει και πολύ για να πάρει ένας πολιτικός την κατάσταση στα χέρια του και να σώσει για ακόμη μία φορά την χώρα.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε πρώην πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ, (επί προεδρίας Εβερτ) και προχώρησε στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που φυσικά επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς παιδιάτρους, του Αιγίου, με επιστημονική και κοινωνική δράση στη χώρα και τα Βαλκάνια, ο οποίος παλιότερα υπήρξε πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Σωτήρης Καρανικόλας από τις Καμάρες Αιγιάλειας, με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση έκανε γνωστή την ίδρυση  νέου κόμματος με την επωνυμία «Κίνημα των Ψεκασμένων». Πραγματικά κάτι που έλειπε, έως τώρα, από την πολιτική σκηνή. Αν και κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί και να εκφράσει αντιρρήσεις.

Στο μήνυμα του, υπό τους ήχους του Conquest of Pradise του Βαγγέλη Παπαθανασίου, απευθύνεται στον ελληνικό λαό γνωστοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις του νέου κόμματος.

«Φαίνεται αδύνατο να συμβεί, μέχρι την στιγμή που συμβαίνει…». Μ’ αυτή τη φράση του Νέλσον Μαντέλα, ο κ. Καρανικόλας απευθύνεται στους πολίτες, αναφέροντας, αρχικά, πως «και το πιο μεγάλο ταξίδι σε αυτό τον κόσμο, ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα», όπως λέει μια κινέζικη παροιμία.

«Κάνουμε αυτό το μικρό πρώτο βήμα, θέλοντας να αγγίξουμε την ψυχή και το πνεύμα σας. Ζούμε στην πιο όμορφη και πιο ιστορική χώρα του κόσμου, αλλά δεν ζούμε όπως θα μας άξιζε πραγματικά, για να χαρούμε κι εμείς και τα παιδιά μας».

Με ξεκάθαρη αιτία το τι έχουμε περάσει όλοι τα 13 τελευταία χρόνια, θέτει το ένα και μοναδικό ερώτημα, τι έχουμε κάνει όλοι κι ο καθένας ξεχωριστά για να πετάξουμε μια και καλή το ζυγό από πάνω μας, πέρα από συζητήσεις και διαμαρτυρίες σε καφενεία, καφετέριες και παρέες όπου λέμε παράπονα και την πίκρα μας ο ένας στον άλλον και μετά γυρίζουμε στα σπίτια έχοντας ξεθυμάνει ότι τα είπαμε, πέφτουμε για ύπνο και αυτό ήταν όλο.

Σήμερα, εμείς λέμε, ως εδώ. Ανακοινώνουμε την ίδρυση νέου κόμματος, με την επωνυμία «Κίνημα των Ψεκασμένων». Εμείς δεν κουνήσαμε ποτέ το δάχτυλο και ούτε πρόκειται στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί. Σεβόμαστε την επιλογή τους άσχετα με το ότι διαφωνούμε. Δεν διχάσαμε ποτέ την κοινωνία κάνοντας διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά σε αυτό τον τόπο. Ελάτε να παλέψουμε στα ίσα με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα έχουμε να μιλάμε με υπερηφάνεια στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Το δάχτυλο που μας έδειξαν απειλητικά και με τόση αλαζονεία, ελάτε να τους το κόψουμε μια και καλή με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει. Την ψήφο μας…

Ολους αυτούς – τους πολιτικούς και μη – που μας περιφρόνησαν με αλαζονεία, ελάτε να τους κάνουμε να ακούνε ψεκασμένος και να πετάγονται στον ύπνο τους» είναι το κάλεσμα του επικεφαλής του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ