Χαλκιδική: Κρίσιμη η κατάσταση του 19χρονου Jonathan – Ήρθε από τη Γαλλία για να εργαστεί και διαγνώστηκε με λευχαιμία

Επιδείνωση παρουσίασε σήμερα η υγεία του 19χρονου Jonathan από τη Γαλλία, ο οποίος είχε φτάσει στη Χαλκιδική με σκοπό την εύρεση εργασίας για στην καλοκαιρινή σεζόν στα τέλη Ιουνίου, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να διακομισθεί εκτάκτως στο Νοσοκομείο Πολύγυρου και στη συνεχεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 19χρονος διαγνώστηκε με λευχαιμία και άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος για να μπορέσει να ζήσει. Πλέον έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο voria.gr, ο διασώστης του ΕΚΑΒ και ιδρυτής και πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», Αναστάσης Στεφανάκης, που είχε αναδείξει την υπόθεση, ανέφερε ότι ο 19χρονος υποβλήθηκε στην πρώτη του χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου και μετά από περίπου δύο μέρες ο οργανισμός του κατέρρευσε.

Όπως ανέφερε στο τοπικό μέσο ο κ. Στεφανάκης, ο 19χρονος, που δίνει μάχη για τη ζωή του, έχει πνευμονία ενώ προσβλήθηκε και από μικρόβια στο στομάχι και στο έντερό του. Μάλιστα, ο 19χρονος έχει πλέον και σηψαιμία, μια σοβαρή λοίμωξη του αίματος, και οι γιατροί δίνουν αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα οι γονείς του Jonathan ταξίδεψαν εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Γαλλία και όπως αναφέρει με ανάρτησή του στα social media, o κ. Στεφανάκης ζητείται δωμάτιο φιλοξενίας τους για μια – δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Jonathan Jeaumart, 19 ετών
Νοσοκομείο Παπανικολαου
Αιματολογικη Κλινικη Στοργη
Τηλ. 2313307522

Ημερομηνία έναρξης προσπάθειας:

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ