Πούτιν: Μυστήριο με τον θάνατο της κόρης πρώην πολιτικού του συμμάχου – Εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα

Η λαμπερή κόρη ενός πρώην συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Μόσχα, μετά από αδιαθεσία, που όπως λέγεται αισθάνθηκε. Πρόκειται για τον τελευταίο θάνατο, από μια σειρά μυστηριωδών θανατηφόρων περιστατικών, που έχουν πλήξει την ελίτ της Ρωσίας, κυρίως ύστερα από την εισβολή που διέταξε ο αρχηγός του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο.

Η Ναταλία Μποχάρεβα, 44 ετών, κόρη του πρώην συμμάχου του Πούτιν Βασίλι Μποχάρεβ, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην περιοχή Πρεσνένσκι της Μόσχας στις 11 Ιουλίου. Ο θυρωρός του διαμερίσματός της κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι είχε σταματήσει να ανοίγει την πόρτα. Όταν όμως η αστυνομία πήγε στο ακίνητο και παραβίασε την εξώπορτα, ανακάλυψε το πτώμα της.

Πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς δημόσιων προσώπων που αρρωσταίνουν ξαφνικά και πεθαίνουν στη Ρωσία. Δεν υπήρχαν ενδείξεις βίαιου θανάτου, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναφορές. η 44χρονη Ναταλία, ήταν κόρη του αείμνηστου Βσίλι Μποχάρεβ, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στην περιφέρεια Πένζα, από το 1998 έως το 2015. Ο 67χρονος Μποχάρεβ, ήταν μέλος του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” του Βλαντίμιρ Πούτιν. Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, ένα χρόνο έπειτα από την αποχώρησή του από το αξίωμα.

Η κ. Μποχάρεβα τον κληρονόμησε. Διαχειρίστηκε τις οικογενειακές επιχειρήσεις επεξεργασίας ξυλείας και αρτοποιίας μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Πριν από δύο χρόνια, έγινε πρωτοσέλιδο, όταν έπεσε θύμα απάτης. Είχε στείλει σε μια αυτοαποκαλούμενη μάντισσα 16 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 157.000 ευρώ) για να αφαιρέσει μια κατάρα. Η μάντισσα όταν εισέπραξε το ποσό, διέκοψε κάθε επαφή με τη Ναταλία και δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας τους.

Οι άλλοι θάνατοι

Η Ρωσία έχει πληγεί από έναν αριθμό “ύποπτων” θανάτων – πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα – από τότε που κλιμακώθηκε η ένταση με την Δύση, έπειτα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Τον Ιανουάριο, ο Μαγκομέντ Αμπντουλάγιεφ, 61 ετών, ο οποίος ήταν σύμμαχος του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εμβολίστηκε από αυτοκίνητο και πέθανε από σοβαρά τραύματα στη Μαχατσκάλα, της Κασπίας Θάλασσας. Το κανάλι Pravda Geraschenko στο Telegram, το οποίο διαχειρίζεται ο Ουκρανός αξιωματούχος Αντόν Γκερασένκο, δημοσίευσε: «Άλλος ένας μυστηριώδης θάνατος Ρώσου αξιωματούχου.  Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τον πρώην πρωθυπουργό του Νταγκεστάν στη Μαχατσκάλα, σκοτώνοντάς τον». «Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τον Αμπτουλάγιεβ, τον χτύπησε αυτοκίνητο, όταν διέσχισε το δρόμο σε λάθος σημείο».

Και ο πλούσιος πολιτικός Νικολάι Πετρούνιν – γνωστός και ως το “παιδί-θαύμα του φυσικού αερίου” της Ρωσίας, ήταν μόλις 47 ετών και βρισκόταν σε κώμα για ένα μήνα, πριν πεθάνει τον περασμένο Οκτώβριο. Ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας τριών παιδιών, πρώην ανώτατο στέλεχος της βιομηχανίας φυσικού αερίου, φέρεται να πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με σοβαρό Covid-19. Ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ισχυρής επιτροπής ενέργειας του ρωσικού κοινοβουλίου, πιστός στον Πούτιν και “πολιτικός προστατευόμενος”‘.

Την 1η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ο μεγιστάνας του πετρελαίου  Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, έπεσε από το παράθυρο του έκτου ορόφου ενός νοσοκομείου της Μόσχας. Μια αναφορά αναφέρει ότι τον “χτύπησαν” πριν να τον “πετάξουν από το παράθυρο”, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Ακόμα δύο  θάνατοι στελεχών που συνδέονται με την Gazprom αναφέρθηκαν επίσης πέρυσι, εν μέσω υποψιών ότι οι προφανείς αυτοκτονίες τους μπορεί να ήταν δολοφονίες. Ο Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, 61 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος της Gazprom στον τομέα των οικονομικών και της ασφάλειας σε επίπεδο αναπληρωτή γενικού διευθυντή, ανακαλύφθηκε νεκρός. Φάνηκε ότι είχε απαγχονιστεί με θηλιά στο πολυτελές σπίτι του, μια ημέρα μετά από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία το 2022. Όμως είχε ξυλοκοπηθεί άσχημα λίγο πριν “αυτοκτονήσει”, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι βρισκόταν υπό έντονη πίεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Λεονίτ Σούλμαν,  60 ετών, επικεφαλής μεταφορών της Gazprom Invest, βρέθηκε επίσης νεκρός με πολλαπλές μαχαιριές και μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο πάτωμα του μπάνιου του, στο Λένινγκραντ της Ρωσίας.

Τέλος ο δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, 43 ετών, κορυφαίο στέλεχος φιλικού προς το Κρεμλίνο ενεργειακού γίγαντα Lukoil, βρέθηκε νεκρός τον Μάιο αφού “έλαβε συμβουλές από σαμάνους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ