Μπαλάσκας: «Το καλάθι του αστυνομικού είναι τίγκα» – Ολιγωρία εντοπίζει στην υπόθεση των Πετραλώνων

Για τις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει σοκ το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. «δεν ξέρω αν το καλάθι του νοικοκυριού είναι γεμάτο, αλλά εκείνο του αστυνομικού, είναι τίγκα. Και έχει από όλα. Έχει βιαστές, έχει παιδοβιαστές, έχει βία ανηλίκων στα σχολεία».

Σχετικά με την προφυλάκιση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε στο MEGA ότι  «πριν από 5 μήνες λάβαμε μηνύματα από ξένους συναδέλφους και ειδικές πλατφόρμες που παρακολουθούν τους παιδοβιαστές και γενικότερα τη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στην Ευρώπη».

Επισήμανε πως οι Αρχές δρούσαν με μυστικότητα όλους αυτούς τους μήνες προκειμένου να δουν εάν η δράση του συγγραφέα σχετίζεται και με άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος, πως το υλικό ήταν για την έρευνα του επόμενου βιβλίου του ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Είναι μύθευμα και το αντιλαμβάνεται κανείς  μόνο από κάτι που τον ρώτησε ο πρώτος Αξιωματικός μόλις τον συνέλαβαν. Του είπε: «θέλατε να κάνετε βιβλίο και κατεβάζατε τόσους μήνες πάνω από 100 βίντεο, πού είναι οι σημειώσεις σας;». Δεν υπήρχε ούτε μία σημείωση».

Για τη Μάνδρα

Με αφορμή την υπόθεση της Μάνδρας, όπου ένας 14χρονος ομολόγησε πως σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του με μία κυνηγετική καραμπίνα, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως φαίνεται να καταδεικνύεται ένα τεράστιο πρόβλημα με τις κοινωνικές δομές που επεκτείνεται όλο και περισσότερο.

«Είναι υποχρεωμένοι οι Δήμοι να έχουν δομές και κοινωνικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τέτοιες ιδιαίτερες υποθέσεις. Είναι δική τους αρμοδιότητα, το κράτος την έχει δώσει στους Δήμους» προσέθεσε.

Σημειώνεται πως γείτονας της οικογένειας των παιδιών είχε κάνει δύο φορές καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς φέρεται τα παιδιά να ήταν παραμελημένα και να μην πηγαίνουν τακτικά στο σχολείο.

Για τα Πετράλωνα

Για τις καταγγελίες των δύο αδελφών στα Πετράλωνα για τον βιασμό τους από τον πατέρα τους και άλλα άτομα, οι οποίες καταγγελίες είχαν γίνει από το 2018, όπως αποκάλυψε το enikos.gr,  ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε πως ήδη καταδεικνύεται ολιγωρία στην υπόθεση και έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα.

«Δεν είναι δεμένη η υπόθεση γιατί πριν από τέσσερα χρόνια έγινε καταγγελία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ