Ατύχημα με F-16 στην Ανδραβίδα

Ατύχημα με F-16 στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, την ώρα που το F-16 προσγειωνόταν στην 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα, έσκασε το μπροστινό λάστιχο.

Του Χρήστου Μαζανίτη 

Ο πιλότος προσπάθησε ανεπιτυχώς να το σηκώσει, ενώ έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Είναι σώος και καλά στην υγεία του.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο πιλότος λαμβάνει ιατρική φροντίδα από γιατρούς της μονάδας της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και σε λίγο θα μεταφερθεί με C27 στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Ανακοίνωση για το ατύχημα με F-16 στην Ανδραβίδα εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ, κάνοντας λόγο για “εγκατάλειψη αεροσκάφους”.

“Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ