Αττική Οδός: Έρχονται μαζικές αγωγές από εγκλωβισμένους οδηγούς – Τι λένε δικηγόροι για το ύψος της αποζημίωσης

Μαζικές αγωγές ετοιμάζονται από ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς” που σάρωσε τη χώρα τα προηγούμενα 24ωρα, σύμφωνα με “Το Πρωινό” στον ΑΝΤ1.

Στην εκπομπή μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Βλάχος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που ακούγονται περί αποζημιώσεων ύψους 50.000-100.000 ευρώ.

“Έχουμε υποχρέωση ως δικηγόροι να είμαστε σοβαροί στις προσεγγίσεις μας, ιδιαίτερα όταν εκφράζουμε δημοσίως λόγο. Υπεύθυνα λέω ότι οι πληροφορίες που διακινούνται για αποζημιώσεις πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, επειδή έτσι προβλέπεται από οδηγίες της ΕΕ και έτσι συμβαίνει στην Αμερική κλπ, δεν είναι σοβαρά πράγματα και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το να διεκδικήσει σοβαρά τα δικαιώματά του, δηλαδή τις εύλογες αποζημιώσεις που δέχτηκε και η Αττική Οδός να καταβάλει…”, είπε ο κ. Βλάχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν κάποιοι από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν έχουν υποστεί ιδιαίτερες βλάβες, είτε υλικές είτε ηθικές, μπορούν να διεκδικήσουν και μεγαλύτερο ποσό. “Αλλά προς Θεού, μην φανταστούμε τα ποσά που διακινούνται για 50.000-100.000. Η νομολογία των δικαστηρίων δεν επιτρέπει τέτοιου είδους προβλέψεις” είπε και συμβούλευσε τον κόσμο “να μετρήσει πάρα πολύ καλά και με καθαρό μυαλό, ποια είναι η βλάβη που έχει υποστεί”. “Είμαι υπέρ των αποζημιώσεων, αλλά και υπέρ της λογικής, υπογράμμισε ο ποινικολόγος.

,

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος Δημοσθένης Πέππας δήλωσε ότι έχουν επικοινωνήσει με το γραφείο του 10 άνθρωποι, έως τώρα, που ζητούν κάποιες νομικές συμβουλές. Ερωτηθείς σχετικά με το ποσό αποζημίωσης που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, ο κ. Πέππας ανέφερε πως “ένα εύλογο ποσό που θα μπορέσουμε να αποζημιωθούμε είναι άνω των 2.000 ευρώ. Θεωρούμε ότι μπορεί να καταστεί εφικτό”.

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό. Σύμφωνα με το Εviathema.gr, η γυναίκα παρέμεινε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες και κατέθεσε ήδη αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο, μη αποδεχόμενη το ποσό των 2.000 ευρώ.

Με την αγωγή της, η γυναίκα διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, ύψους 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της, αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτό το δρόμο καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Eviathema.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο της ενάγουσας Ιωάννη Καλαβρή, ο οποίος δήλωσε ότι η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ αποζημίωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ