Κορονοϊός: Αποτελεσματικό το χάπι της Merck κατά της Omicron – Τι δείχνουν οι έρευνες

Η Merck και ο εταίρος της Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν ότι έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό τους κατά του κορονοϊού, μολνουπιραβίρη (molnupiravir) λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών της COVID-19 που προκαλούν ανησυχία. Η αποτελεσματικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της Όμικρον δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, όπως ανέφεραν οι εταιρείες.

Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer έλαβαν άδεια στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον.

Σημειώνεται Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον.

Η Merck ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής.

Το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.