Αεροπορικό δυστύχημα στην Κρήτη: «Χάσαμε ύψος» – Τα πρώτα λόγια του 26χρονου που διασώθηκε

Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με τον νεκρό 68χρονο, που συνέβη σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές.

Τραγωδία στην Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» – Τα τελευταία λόγια του επιβάτη πριν χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα πολύ κοντά στο Κακό Όρος, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες έως αυτή τη στιγμή.

Ο βασικός κυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας 26χρονος από τη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε ζωντανός και διασώθηκε από τα διασωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο. Δυστυχώς, ο 68χρονος συγκυβερνήτης δεν τα κατάφερε.

Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Τι είπε ο 26χρονος που διασώθηκε

Ο 26χρονος κυβερνήτης του μονοκινητήριου αεροσκάφους νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, με υποθερμία και σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o 26χρονος φέρεται να είπε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και ότι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, όμως έχασαν ύψος και επελέγη η προσθαλάσσωση, προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο παραμένει άγνωστο έως αυτή τη στιγμή το πότε στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα βρεθούν στο Ηράκλειο.

Από την αυτοψία που έκανε το Λιμενικό, δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στη θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανέλκυση τμημάτων του αεροσκάφους, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

αεροσκάφος Κρήτη

αεροσκάφος Κρήτη

αεροσκάφος Κρήτη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ