Τραγωδία στην Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» – Τα τελευταία λόγια του επιβάτη πριν χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα μαζί με δύο πυροσβέστες προκειμένου να σώσουν τους δύο άνδρες που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος, που κατέπεσε στη θάλασσα πολύ κοντά στο Κακό Όρος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους

«Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» φέρεται να φώναζε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος, πριν χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο μικρότερος σε ηλικία ούρλιαζε καθώς έβλεπε ότι οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Το σώμα του είχε «κλειδώσει» από το σφίξιμο και την κόπωση, όπως περιγράφει ο Γιάννης Κουρούπης, στο Cretalive.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, πολύς κόσμος είχε ακροβολιστεί στα βράχια, όμως στον ορίζοντα δεν φαινόταν ακόμα κάποιο πλωτό σκάφος.

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και οι δύο πυροσβέστες άρχισαν να κατεβαίνουν τα  βράχια, πετώντας τα ρούχα τους για να βουτήξουν. Όταν έφτασαν στο σημείο είδαν το φτερό του μονοκινητήριου να χάνεται από την επιφάνεια της θάλασσας.  Χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά με ελεύθερη κολύμβηση και εξοικονόμηση δυνάμεων για να προσεγγίσουν το σημείο.

Ο άνεμος ήταν ευνοϊκός για τους τρεις διασώστες, όμως οι νοτιάδες και τα ρεύματα είχαν «τσακίσει» τους δύο ναυαγούς. Κολυμπούσαν και πάλευαν κόντρα στον άνεμο, με τα ρεύματα να τους «τραβάνε» πίσω. Είχαν πλέον κουραστεί.

Κρήτη: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που έπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο Ηράκλειο

Ο μικρότερος σε ηλικία επιβάτης του αεροσκάφους, που φορούσε στολή πιλότου, ήταν πλησιέστερα στην ακτή, όμως οι δυνάμεις του τον είχαν σχεδόν εγκαταλείψει. Ο πιλότος φορούσε μαύρα ρούχα. Ήταν πιο μέσα.

Διακρινόταν το κεφάλι του. Κάποια στιγμή όμως εξαφανίστηκε. Ο αστυνομικός γύρισε και φώναξε στους ανθρώπους που έβλεπαν από την ξηρά και είχαν καλύτερη ορατότητα, να του υποδείξουν προς ποια κατεύθυνση να συνεχίσει να κολυμπάει. «Συνέχισε ευθεία» φώναζαν.

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ» εκλιπαρούσε σε κατάσταση σοκ ο 34χρονος.

«Ο φίλος μου πρέπει να πνίγηκε. Ζητούσε βοήθεια, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» φέρεται να είπε συγκλονισμένος. Είχε υποθερμία και με τη βοήθεια ενός εκ των δύο πυροσβεστών, κατάφεραν να τον βγάλουν στην στεριά. Δυστυχώς για τον 62χρονο ήταν ήδη αργά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και εκτιμάται ότι πιθανότατα είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε σοβαρή επέμβαση.

«Ένα μεγάλο μπράβο στον Υπαρχιφύλακα Γιάννη Κουρούπη του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου που χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε στη θάλασσα στο Κακό Όρος μαζί με δύο πυροσβέστες και έφτασαν πρώτοι στους επιβάτες του μονοκινητήριου που έπεσε και στη συνέχεια βοήθησε το ΕΚΑΒ και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση του ενός», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης.

 

Σημειώνεται ότι όσοι βρίσκονταν στο σημείο και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την επιχείρηση των αρχών για τη διάσωση των δύο ανδρών, είδαν τον αστυνομικό να παραμένει στο σημείο συνεχώς και να συμβάλει και στην ΚΑΡΠΑ που έκαναν στον άτυχο άνδρα, ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ