Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Μάχη έδωσαν οι άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν τους επιβάτες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα, στο Ηράκλειο, στην Κρήτη. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό παρουσιάζονται καρέ – καρέ οι αγωνιώδεις προσπάθειες κόντρα στα μανιασμένα κύματα.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους

Ο ένας εκ των δύο ανδρών που επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι νεκρός και παρά τη μάχη που έδωσαν οι διασώστες για να τον επαναφέρουν, τελικά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη – 68χρονος από τη Νότια Αφρική ο νεκρός

Το πρωί της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στις αρχές του Ηρακλείου, καθώς ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα πολύ κοντά στο Κακό Όρος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, το μικρό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με προορισμό την Αίγυπτο, εξέπεμψε mayday στις 9.55 το πρωί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους δύο επιβάτες έφτασε στο Λιμάνι του Ηρακλείου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον έναν και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 26χρονο από την Ινδονησία. Ο δεύτερος επιβάτης, ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, το αεροσκάφος ήταν εταιρείας Ινδονησίας, είχε προέλθει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου. Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι. Το δεύτερο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ