Βαρβιτσιώτης: Απέτυχαν στην πολιτική διαπραγμάτευση

Για «αποτυχία» της κυβέρνησης στην πολιτική διαπραγμάτευση έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ.

«Φτάσαμε στην πολιτική διαπραγμάτευση. Και στην πολιτική διαπραγμάτευση απέτυχε διότι επίμονα και μονότονα μας είπαν “ξαναπηγαίνετε και περάστε από το Eurogroup”. Θα πρέπει να καταλάβουμε λοιπόν ότι η πολιτική διαπραγμάτευση, για την οποία μας έκλεισαν οριστικά την πόρτα και χθες, θα πρέπει να τελειώσει ως σκέψη και να μπούμε στην πραγματική διαπραγμάτευση στο Eurogroup και να την κάνουμε σοβαρά και υπεύθυνα. Γιατί δεν έχουμε και δεν έχει και η κυβέρνηση απ’ ό,τι φαίνεται plan B. Γιατί αν δεν έχουμε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ποιο είναι το plan B; Οι εκλογές;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και συμπλήρωσε ότι:

«Δεν λύνουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Πολιτικά ενδεχομένως να θέτουν διλήμματα στον λαό, οικονομικό πρόβλημα δεν λύνουν. Ούτε η μετάβασή μας στη δραχμή δεν λύνει οικονομικό πρόβλημα, διότι ουσιαστικά γεννούμε πάλι ελλείμματα και κάπου πρέπει να βρούμε να χρηματοδοτήσουμε τα ελλείμματα. Άρα θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που αυξάνουν το κόστος. Να σας πω χαρακτηριστικά; Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την οποία ξέρω ότι το σύνολο του ελληνικού λαού συμφωνεί, έχει ένα κόστος. Αυξάνει τον λογαριασμό κατά 200 εκατ., είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε αυτό το κόστος μέσα από την αύξηση των φόρων μας; Νομίζω ότι δεν είμαστε, διότι βλέπουμε ποιες είναι οι δημοσιονομικές μας απαιτήσεις».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε έντιμη, αμοιβαία επωφελή συμφωνία

 

Exit mobile version