Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: 35 χιλιόμετρα νέου φράχτη στον Έβρο – 600 νέοι αστυνομικοί στην Αττική

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Ενισχύουμε την παρουσία των αστυνομικών διαρκώς στις γειτονιές και τους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής γιατί εδώ είναι το 70% του εγκλήματος που υπάρχει σε ολόκληρη την χώρα. Ενώ εδώ στο λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα οι δύο τελευταίες σειρές αστυνομικών έχουν διατεθεί όλες στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής. Αυτό κάνουμε τώρα με τους 600 νέους ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι διατίθενται στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων» είπε αρχικά και επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν και πεζές περιπολίες. «Η λογική είναι ότι εντάσσονται στα συνολικά επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας για αύξηση των περιπολιών τόσο με οχήματα όσο και πεζές περιπολίες. Κατανέμονται με βασικό κριτήριο πού βρίσκονται τα περισσότερα οργανικά κενά».

«Υπάρχει βελτίωση στην εικόνα του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, παρά μόνο όταν υπάρξει δραματική αποκλιμάκωση των δεικτών εγκληματικότητας. Μας νοιάζει σε κάθε γειτονιά να ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας γιατί αυτός είναι ο αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στο έγκλημα» πρόσθεσε.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα γίνεται σοβαρή δουλειά, απόδειξη αυτού είναι ότι το έτος 2022 είχαμε τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2022 έγιναν 79 δολοφονίες ενώ το 2011 είχαμε 185. Εξιχνιάστηκε μάλιστα το 90% των δολοφονιών. Να επισημάνω ότι η εντολή που έχουμε δώσει είναι ξεκάθαρη: καμία υπόθεση δεν κλείνει παρά μόνο εάν οι ένοχοι ή ύποπτοι δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη» επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Και η αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας. Οπουδήποτε υπάρχει διαφθορά, είναι λογικό ότι θα υπάρχει σε έναν βαθμό και στην αστυνομία. Η εικόνα που έχω είναι ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των επίορκων αστυνομικών, αυτών που ξεχνούν ότι έχουν ορκιστεί και υποχρέωσή τους είναι η εφαρμογή του νόμου. Μόνο τα τελευταία δύο, τρία χρόνια έχει αποταχθεί ένας σημαντικός αριθμός που φτάνει τους 50 από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη διερεύνηση των υποθέσεων. Τον τελευταίο χρόνο θυμάστε την εξιχνίαση μιας εγκληματικής οργάνωσης που μετείχαν περίπου 30 αστυνομικοί, που ετοίμαζαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε εγκληματίες και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για να τύχουν της ποινής που τους αξίζει. Γίνεται προσπάθεια. Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων οφείλει να κάνει διαρκώς σκληρή δουλειά» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της Ε.Ε. με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ.» ανέφερε. 

Αύριο Σάββατο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή.  Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρή δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα και για την τρομοκρατία

«Η τρομοκρατία που είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ποτέ κάποιος δεν πρέπει να εφησυχάζει, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιου είδους χτυπήματα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια» υπογράμμισε.

«Για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης έχει δουλέψει πολύ συστηματικά και αρκετό διάστημα η Αστυνομία και για αυτό έδωσα συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα για τη δουλειά τους. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάποιο στοιχείο που να συνδέει τη συγκεκριμένη οργάνωση με κάποια άλλη μορφή τρομοκρατίας. Η υπόθεση διερευνάται» συμπλήρωσε. 

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια

Ερωτηθείς για το σποτ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  για τα πανεπιστήμια, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «είναι απίστευτο αυτό το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι οι φοιτητές είναι αυτό που δείχνουν σε αυτό το σποτ. Και φυσικά τα πανεπιστήμια δεν είναι οι χώροι που μπαίνει η αστυνομία και δέρνει. Έχω μια απορία ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου να τους αφήσουμε να δρουν να το κάνουν άντρο παρανομίας, κλοπών και ναρκωτικών;» περιέγραψε. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ