Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο αδελφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού – «Πουλούσε ελπίδα, ζητάμε δικαίωση»

Συγκλονισμένος είναι ο αδελφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε τον Νοέμβριο του 2020 από τα ψευτοφάρμακα που του έδινε.

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βάρος του «ψευτογιατρού» – Στα χέρια ανακριτή ο φάκελος της υπόθεσης

Ο 53χρονος ήταν ο πρώτος από τα δεκάδες θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού που πέθανε οδηγώντας τους συγγενείς του να καταγγείλουν το συμβάν και τη δράση του ψευτογιατρού στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός του 53χρονου προσθέτοντας ότι ο τελευταίος είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που θα τον γιάτρευαν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρούσε.

Ο αδελφός του θύματος είπε ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του αδελφού του και άλλων ατόμων πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευθούν. Ο αδελφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να τον δει ο άλλος γιατρός, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Με αυτόν συνεργαζόταν ο ψευτογιατρός για να γίνει πιο πιστευτή η δράση του. Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δεν βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο τελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη κατά συρροή σε βάρος του και η υπόθεση μπαίνει στο στάδιο της ανάκρισης.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε ολόκληρη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων αντί της θεραπείας τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο ψευτογιατρός, που σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, voria.gr, δεν είχε καμία ιατρική ιδιότητα.

Η λεία τους από την εκμετάλλευση του πόνου των θυμάτων τους πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ