Αιγάλεω: Εικόνες ντροπής στις τουαλέτες του Ειδικού Γυμνασίου –Λυκείου – Οι υγειονομικοί έλεγχοι και η αδράνεια

Φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν το «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Αιγάλεω.

Της Εύης Κατσώλη

Σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αιγάλεω, όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Αττικής η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική.

Έρχεται δε να επιβεβαιώσει και να αναδείξει τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

τουαλέτες Ειδικού Γυμνασίου στο Αιγάλεω

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, μέσα στις τουαλέτες υπάρχουν σπασμένα πλακάκια, φθορές και υγρασία στους τοίχους, όπου σε πολλά σημεία φαίνονται τα τούβλα και το τσιμέντο, σπασίματα στους νιπτήρες, κατεστραμμένες κάσες στις πόρτες, αλλά και οξειδώσεις σε αρκετές επιφάνειες, πράγμα που σημαίνει και εστίες μικροβίων και μόλυνσης με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την υγιεινή των μαθητών.

τουαλέτες στο Ειδικό Γυμνάσιο στο Αιγάλεω

Ειδικό σχολείο στο Αιγάλεω

Εν τω μεταξύ αν παρατηρήσει κάποιος με προσοχή, όταν έγιναν εργασίες, τοποθετήθηκε λεκάνη στο σημείο που πριν υπήρχε μια «τούρκικη» τουαλέτα. Η φαντασία και η ευρηματικότητα σε όλο το μεγαλείο τους…

τουαλέτες ειδικού Γυμνασίου στο Αιγάλεω

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δε, στο enikos.gr ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Αθανασίου, «οι τουαλέτες βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και δεν υπάρχει ασανσέρ. Και όλα αυτά σε ένα ειδικό σχολείο όπου φοιτούν και μαθητές με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να μετακινηθούν από τις σκάλες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον Δήμο ενώ υπάρχουν και επιστολές της Υγειονομικής Επιτροπής από το 2020 και το 2021, στις οποίες επισημαίνονται αναλυτικά τα προβλήματα, καλώντας τους αρμοδίους να βρουν λύσεις και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες για να βελτιωθεί η κατάσταση, όμως έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Μάλιστα τόνισε ότι «λόγω των φθορών και του παλιού εξοπλισμού καθίσταται πιο δύσκολη και η καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου».

τουαλέτες στο Ειδικό Γυμνάσιο Αιγάλεω

Οι επισημάνσεις της Υγειονομικής Επιτροπής

Υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2021 αυτοψία στον χώρο, παρουσία του διευθυντή του σχολείου και σε έγγραφο καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα που εντόπισαν, ενώ ζήτησαν να βρεθούν άμεσα λύσεις από τους αρμοδίους.

Έλεγχος είχε γίνει κι άλλη μια φορά επισημαίνοντας τα ίδια θέματα. Στο έγγραφο που παρουσιάζει το enikos.gr αναφέρεται ότι στις 22/10/2021 έγινε αυτοψία και περιγράφονται τα εξής:

«Κατά τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκαν φθορές στην τοιχοποιία, στο πλαίσιο (κάσες) των θυρών, στα πλακίδια, καθώς και οξειδώσεις σε διάφορες επιφάνειες».

έγγραφο Υγειονομικών για το Ειδικό Σχολείο στο Αιγάλεω

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης: «Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και τη λήψη το συντομότερο δυνατόν των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών των ανωτέρω χώρων».

Παρόμοιες ήταν και οι επισημάνσεις και στο δεύτερο ενημερωτικό έγγραφο έπειτα από ελέγχους που έγιναν.

έγγραφο για σχολείο στο Αιγάλεω

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ