ΣΥΡΙΖΑ: Το μυστικό ραντεβού των «8» που έδωσε το «χρίσμα» στην Όλγα Γεροβασίλη – Πιθανή δήλωση στήριξης από τον Τσίπρα

Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της αύριο, Σάββατο 24/2.

Όλα δείχνουν ότι η εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με την Όλγα Γεροβασίλη να βγαίνει μπροστά. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει πάνω από ένας υποψήφιος που θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς στόχος είναι να μην υπάρξει κατακερματισμός δυνάμεων που σε αυτή τη φάση θα ευνοούσε τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, ο Διονύσης Τεμπονέρας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα, καθώς, όπως είπε, δεν διεκδικεί καρέκλες, και πως αν χρειαστεί να κάνει πίσω για το κοινό καλό, θα το κάνει ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος, το όνομα του οποίου ακούστηκε για να είναι υποψήφιος, δεν φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε κάποια κίνηση.

Ο κ. Τεμπονέρας είχε συνάντηση με την Γεροβασίλη, που πλέον αποτελεί το απόλυτο φαβορί για να βγει μπροστά ως αντίπαλος του κ. Κασσελάκη. Όμως η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε από το πρωί της Παρασκευής κι άλλες επαφές, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όμως το παρασκήνιο δεν σταματά εδώ.

Οι ολονύχτιες διαβουλεύσεις

Η υποψηφιότητά της φέρεται να “κλείδωσε” σε μία μυστική σύσκεψη οκτώ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως είχε προηγηθεί η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε το “σήμα” για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι λεγόμενοι “προεδρικοί” συναντήθηκαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης για να βρουν την κοινή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, έδωσαν ραντεβού για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με στόχο να βρεθεί μία ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Κασσελάκη, και παραμερίζοντας ακόμη και προσωπικές στρατηγικές ή διαφωνίες, φαίνεται πως κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η στήριξη από τον Τσίπρα

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μεταβεί στον χώρο που γινόταν η σύσκεψη. Ακολούθησε νέος γύρος ολονύχτιων διαβουλεύσεων, που κατέληξε στα σημερινά ραντεβού της κ. Γεροβασίλη.  Σημειώνεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Η ίδια είχε θέσει ως προϋπόθεση για να είναι υποψήφια να έχει την ξεκάθαρη στήριξη από το προεδρικό μπλοκ και κυρίως από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που φέρεται να επιτεύχθηκε και να την οδήγησε στην αποδοχή της πρόκλησης – πρόσκλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Όλγα Γεροβασίλη είχε σήμερα επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και φέρεται να έλαβε διαβεβαίωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει επίσημη δήλωση στήριξής της πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, κάτι που ζητούσε επιτακτικά για να είναι υποψήφια.

Ο κρίσιμος ρόλος του Νίκου Παππά και το σχόλιο Πολάκη

Κρίσιμος είναι ο ρόλος και του Νίκου Παππά, ο οποίος είχε συνεχείς επαφές με στελέχη του κόμματος, ενώ αύριο θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα κάνει λόγο για την ανάγκη για ενότητα και συστράτευση, ενώ πιθανότατα θα ασκήσει κριτική σε κινήσεις και επιλογές που κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν βοηθούν στην οργανωτική εξωστρέφεια, και στην αλλαγή κατεύθυνσης για την οποία ο ίδιος είχε μιλήσει. Το γεγονός πάντως ότι ο Νίκος Παππάς συμμετείχε στην μυστική σύσκεψη έχει τη σημασία του, καθώς είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, σχολίασε πως «προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…», στέλνοντας σαφές μήνυμα.

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα μελών – Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα

«Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο». Ερωτηθείς για τη χθεσινή του ομιλία, ο ίδιος δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αναφερθεί στους «πολιτικούς υπολογισμούς» και τις «σκέψεις», τονίζοντας ότι οι «αλλαγές που πρέπει να γίνουν» είναι για να «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία».

Δήλωσε, επίσης, ότι είναι «το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα του» και ότι θέλει να «προσφέρει στον τόπο» από μια θέση που θα έχει τη «νομιμοποίηση των μελών και της βάσης».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ