Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μιλήσει μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019

Στον απόηχο της τριήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που αποτελεί το πρώτο ιδρυτικό βήμα του νέου φορέα, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την παρέμβασή του στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε στον Αθήνα 9,84 ότι «ήταν ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Συνέδριο της Καθημερινής και μου έκανε εντύπωση η αυτοκριτική που έκανε. Τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς, θεωρούμε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, το 2019, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο για το κόμμα και ενδεχομένως να είχε τραβήξει άλλη ρότα η αντιπολίτευση. Ο χρονισμός έχει σημασία στην πολιτική, το πότε επιλέγεις να την κάνεις. Χρειάζεται γενναία αυτοκριτική για να εντοπίσεις λάθη και παραλείψεις, να δεις γιατί η κοινωνία γυρνά την πλάτη στην Αριστερά. Πάντως, ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να ενταχθεί στον εκλογικό προγραμματισμό στης Νέας Αριστεράς».

«Η Αριστερά έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας»

«Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να μπορέσει να γεφυρώσει και να εμπνεύσει. Στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη επικρατούσε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού. Πέρασαν χιλιάδες άτομα, ενεγράφησαν 1300 και πολλοί περισσότεροι πολίτες παρακολούθησαν. Ήταν μια ενθαρρυντική στιγμή για εμάς που ανεβάζει ψηλά τον πήχη των ευθυνών μας καθώς πρέπει να ανταποκριθούμε σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη. Υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία το οποίο γίνεται αντιληπτό και στην καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι βιώνουν την ακρίβεια και την πυροδότηση του πληθωρισμού, ειδικά σε κατηγορίες όπως είναι τα τρόφιμα. Από την άλλη, υπάρχει ανησυχία σε σχέση με ζητήματα όπως η δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος και την ίδια στιγμή βλέπουμε μια ανίσχυρη κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει τα πατήματά της και που έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τα στελέχη της Νέας Αριστεράς θα πρόκειται να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι να συγκροτήσει δική της ταυτότητα, να έχει ένα αριστερό πρόταγμα το οποίο να πατά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και μέσα από ένα νέο ύφος και ήθος να μπορέσει να αποτελέσει μια πολιτική δύναμη που θα ξαναδώσει ελπίδα στους πολίτες. Η Νέα Αριστερά χρωστά στην κοινωνία να αποτελέσει δύναμη πολιτικής αντιπροσώπευσης και έχει σκοπό να μείνει. Δεν θα επιστρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Υπάρχουν πολλές παγίδες για τη Νέα Αριστερά όπως η επανάληψη του ΚΚΕ Εσωτερικού ή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η κρίση αξιοπιστίας της Αριστεράς σήμερα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πολιτικό σχέδιο, να συγκροτήσουμε ταυτότητα για την Αριστερά του 2024 και όχι να επαναλάβουμε την ιστορία. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να τα ρίξουμε όλα στη νέα πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπήρχαν παθογένειες οι οποίες κορυφώθηκαν με γεωμετρική πρόοδο με την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία», ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η γλώσσα της αλήθειας είναι στοιχείο της Νέας Αριστεράς. Δεν φοβηθήκαμε για παράδειγμα, να πάρουμε θέση για τους νέους εξοπλισμούς και αναρωτηθήκαμε πόσα χρήματα θα πρέπει δαπανήσουμε για τα F-35. Δεν διστάζουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση ακόμα και για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο λέγοντας ότι χτίζοντας φράχτες δεν αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Δεν είναι οι επαναπροωθήσεις στα νερά του Αιγαίου που στέλνουν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους. Χρειάζεται άλλου τύπου πολιτική και σε επίπεδο ΕΕ», σημείωσε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

«Στρεβλή η ερώτηση εάν θα πρέπει να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια»

«Η συζήτηση που γίνεται για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Θα έπρεπε να μιλάμε για καλύτερη εκπαίδευση, για πτυχία κύρους, για πόρους για την έρευνα και σύνδεσή της με την παραγωγική διαδικασία. Είναι στρεβλή η ερώτηση εάν θα πρέπει να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν μιλάμε για το πραγματικό πολιτικό ζήτημα της ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στρέφουν τη δημοσιότητα όχι στον πυρήνα του νομοσχεδίου, αλλά σε αλλότρια ζητήματα γιατί φοβούνται την πραγματική συζήτηση», ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ