Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Realfm 97,8: Γιατί αποφάσισα να επιστρέψω στην ενεργό πολιτική – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική με τη Νέα Αριστερά παραχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

«Λείπω αρκετό καιρό από την πολιτική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα την πολιτική και ότι δεν ένιωθα ότι είμαι ενεργός. Ήμουν ενεργός στην πολιτική με διαφορετικούς τρόπους, με μια άλλη σχέση με την πολιτική.  Όπως και πολύς κόσμος με τον οποίο συνομιλώ, ένιωσα και εγώ από τη δική μου πλευρά ότι σε αυτό το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο ευρύτερος πολιτικός μου χώρος, αυτός της αριστεράς, αλλά και σε μια συγκυρία που βλέπουμε ότι υπάρχει μια παντοκρατορία της κυβέρνησης που γεννά μία ανησυχία και μια αμηχανία, θα έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη μου, απέναντι στον συλλογικό αυτό σκοπό. Το ένιωσα σαν ένα προσωπικό χρέος», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Η Νέα Αριστερά και οι άνθρωποι που την αποτελούν, ένιωσα ότι είναι ένας πολύ γόνιμος χώρος για εμένα για να μπορέσω να ενώσω τη φωνή μου, τη σκέψη μου και τη δράση μου, με ανθρώπους που και μπορώ να συνομιλήσω και να δημιουργήσω μαζί τους έναν νέο πολιτικό φορέα. Ήταν κάτι που ήταν για μένα πολύ ελπιδοφόρο», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση, καθώς είπε ότι επιστρέφει στο «πολιτικό του σπίτι» εννοώντας όμως τη Νέα Αριστερά και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου ξεκίνησε είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική μου μήτρα. Από εκεί ξεκινήσαμε και εγώ και πολλοί άλλοι να ασχολούμαστε με την πολιτική. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το πολιτικό σπίτι δεν είναι απλά και μόνο ένα όνομα ενός κόμματος, ένα κτίριο, ένα logo. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι οι ιδέες, το ήθος, το ύφος, η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η ιδεολογία, είναι όλα αυτά που λέμε ότι συγκροτούν ένα πολιτικό σπίτι και νιώθω ότι στη Νέα Αριστερά όλα τα κριτήρια πληρούνται για μένα».

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση έκανα ένα μεγάλο βήμα σε προσωπικό επίπεδο, χθες, να επιστρέψω στην πολιτική. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί συλλογικά, δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ