Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη οδήγησαν σε αρνητική δημοσιότητα – Να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου

«Πράγματι αιφνιδιάστηκα αλλά όχι από το ερωτηματολόγιο αυτό καθ’αυτό. Δεν είναι κακό να ρωτάει ο πρόεδρος. Αυτό που είναι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ερωτηματολόγιο άνοιξε σοβαρά θέματα και καλώς τα άνοιξε, αλλά σε μια στιγμή – και εδώ αρχίζει το πρόβλημα- που είχε τελειώσει ο προσυνεδριακός διάλογος, άρα τα άνοιξε λίγες ημέρες πριν από ένα συνέδριο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα συζητήσει» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών και όχι των στελεχών. Εκεί έρχονται χιλιάδες άνθρωποι και θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα που βάλαμε στον προσυνεδριακό διάλογο, εκτός από αυτά και τα μείζονα θέματα που άνοιξαν με το ερωτηματολόγιο όπως αν θα αλλάξουμε όνομα, αν θα αλλάξουμε έμβλημα, αν θα πάμε κεντροαριστερά ή αριστερά» πρόσθεσε.

«Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ούτε με το ερωτηματολόγιο ούτε με τα ερωτήματα που τέθηκαν. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ερωτήματα που είναι απαγορευμένα. Μου αρέσει η διαδικασία κινητοποίησης των μελών, να νιώθουν τα μέλη ότι η γνώμη τους μετράει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται δύο ημέρες πριν από το συνέδριο που έχει άλλη θεματολογία» σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.

«Δεν επιβεβαιώνω ότι υπήρξε κίνηση μομφής για τον Στέφανο Κασσελάκη. Συνεδριάσαμε 6 ώρες, από κανέναν δεν τέθηκε όχι τέτοια θέση, ούτε καν υπόνοια για κάτι τέτοιο. Εγώ πραγματικά διαφωνώ με το να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου. Δεν είναι σωστό από την ώρα που θα βάλουμε χιλιάδες ανθρώπους να πουν τη γνώμη τους, να μην τους ενημερώσουμε τελικά τι αποφάνθηκε η πλειοψηφία για κάθε θέμα. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα. Αλίμονο, τι έχουμε να φοβηθούμε; Ό,τι κι αν είναι!» επεσήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα πράγματι είναι πολύ αρνητική η δημοσιότητα, μέτρησα 7 πρωτοσέλιδα εφημερίδων με αρνητικούς τίτλους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει, εάν αυτή η πρωτοβουλία δεν είχε ληφθεί το περασμένο Σάββατο αλλά έγκαιρα. Και αν δεν είχε έρθει αυτή η επιστολή χθες από τον πρόεδρο του κόμματος που είχε ένα περιεχόμενο που για λόγους αξιοπρέπειας το κάθε μέλος δεν θα μπορούσε να μην νιώσει την ανάγκη να δώσει κάποια απάντηση. Υπήρξαν δυστυχώς πρωτοβουλίες που να πού οδήγησαν. Πρέπει να σταματήσουν αυτά» συμπλήρωσε.

«Θέλω να σταματήσει αυτή η εικόνα το συντομότερο δυνατόν και θέλω ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει αυτή την εικόνα, που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα σε βάρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και εννοείται και όλων μας» υπογράμμισε.

«Εάν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ομαλά ο πήχυς θα ήταν στο 17% (σ.σ. για τις ευρωεκλογές), διατηρώντας τη δεύτερη θέση. Τώρα για να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς, έτσι νιώθω εγώ, από την ώρα που μεσολάβησε ο “εμφύλιος πόλεμος”, η διάσπαση κτλ αυτή τη στιγμή η μάχη που δίνουμε είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση και να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά. Αυτή είναι η γνώμη μου καθαρά» είπε και ρωτήθηκε εάν σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει θέμα ηγεσίας. «Διαφορετικά θα έχουμε μια δυσάρεστη εξέλιξη, ακόμα ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα και εγώ προς το παρόν ούτε θέλω να το προβλέπω ούτε να χάνουμε χρόνο και να μην παλεύουμε να αποφεύγουμε τα χειρότερα» απάντησε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κούλογλου είπε «θέλω ο κ. Κασσελάκης και όλοι μας να κάνουμε ό,τι είναι αυτονόητο και απαραίτητο για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με αρνητικές εξελίξεις το βράδυ των ευρωεκλογών. Ο κ. Κούλογλου έχει την άποψή του, δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποχωρήσει, οπότε δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ