Μακροζωία: Το smoothie με 4 υλικά για να διατηρήσετε την ενέργεια και τη νεανικότητά σας, σύμφωνα με γιατρό

Η Dr. Florence Comite, ειδικός στην υγιή γήρανση, αποκάλυψε το αγαπημένο της smoothie, το οποίο την γεμίζει ενέργεια κάθε πρωί. Αποτελείται από μόλις 4 υλικά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Η Dr. Comite, ενδοκρινολόγος και ιδρύτρια του Comite Center for Precision Medicine & Health στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι το smoothie πρωτεΐνης την βοηθά να διατηρήσει τη μυϊκή της μάζα και να λάβει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην αρχή της ημέρας. «Είναι αρκετά απλό, αλλά με χορταίνει και είναι πολύ θρεπτικό», είπε χαρακτηριστικά η ειδικός στη μακροζωία.

Τα οφέλη του smoothie που προτείνει η Dr. Comite:

  • Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: Βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και περιορίζει το αίσθημα της πείνας.
  • Λιγότερη φρουκτόζη: Περιέχει λιγότερη ζάχαρη από τα smoothies που βασίζονται μόνο σε φρούτα.
  • Εύκολο και γρήγορο: Ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό.

Τα 4 συστατικά του θρεπτικού smoothie:

  • Μούρα
  • Μαύρη σοκολάτα
  • Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα)
  • Παγάκια

Η διαδικασία παρασκευής του smoothie:

  1. Απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
  2. Απολαύστε το smoothie σας άμεσα!

Η μαύρη σοκολάτα ως συμπλήρωμα διατροφής για την Dr. Comite

Η Dr. Comite θεωρεί τη μαύρη σοκολάτα ως συμπλήρωμα διατροφής, επειδή είναι «πλούσια σε φλαβονοειδή», τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που προέρχονται από φυτά. Τα φλαβονοειδή έχουν συνδεθεί με σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειωμένη φλεγμονή και βελτιωμένη γνωστική λειτουργία.

Η Dr. Comite συστήνει να προτιμήσετε σοκολάτα με 70% έως 90% κακάο, καθώς αυτή είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει λιγότερη ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα.

Η ειδικός παραδέχεται ότι η μαύρη σοκολάτα, με τόσο υψηλό ποσοστό κακάο, μπορεί να είναι «δύσκολο να την καταναλώσουν όσοι δεν την λατρεύουν», λόγω της πικρής γεύσης της. Παράλληλα όμως, τονίζει πως αν την προσθέσετε σε smoothie βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και βελτιώνει τη γεύση.

Πρωτεΐνη: Το «κλειδί» για να διατηρήσετε τη νεανικότητα και την ενέργειά σας

Η Dr. Comite τονίζει τη σημασία της πρωτεΐνης στη διατροφή της. Γι’ αυτό επιλέγει η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στο πρωινό της smoothie να περιέχει τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Η πρωτεΐνη συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η οποία μειώνεται φυσικά με την ηλικία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας και της νεανικότητας.

Επιπλέον, η πρωτεΐνη συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου πρωινού. Η διατροφολόγος Nichola Ludlam-Raine είχε δηλώσει στο παρελθόν, ότι τα smoothies που είναι φτιαγμένα μόνο με φρούτα δεν χορταίνουν και μπορεί να προκαλέσουν πτώση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

Με την προσθήκη πρωτεΐνης σε σκόνη, βρώμης, γιαουρτιού, φυστικοβούτυρου ή λαχανικών, όπως το σπανάκι, τα smoothies γίνονται πιο θρεπτικά και χορταστικά, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ