Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Είναι πολύ βασικό να διατηρήσουμε τη 2η θέση στις ευρωεκλογές – Μου άφησε μια γεύση πίκρας το συνέδριο

«Γεύση κούρασης και πίκρας» αφήνει στον Γιάννη Ραγκούση το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε «μου άφησε γεύση πίκρας καθώς υπήρξαν στιγμές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που δεν ήταν καλές».

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Κάτιας Μακρή είπε ότι «είμαστε και σε μια εγρήγορση καθώς πρέπει από εδώ και στο εξής να κλείσει αυτή η περίοδος και να δούμε τι θα κάνουμε ενόψει ευρωεκλογών».

«Αλλάζουν τα πράγματα και οι εποχές. Υπήρξαν στιγμές και στη δική μου ομιλία και κάποιες φορές και στην ομιλία της κυρίας Γεροβασίλη με αποδοκιμασίες. Δεν νομίζω ότι ήταν καλό όλο αυτό ούτε μας κάνει υπερήφανους. Εγώ θεωρώ ότι έχω δίκιο αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι κάποιος δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί. Ωστόσο δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος για να εκφράζεται η όποια διαφωνία» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Ο ίδιος είπε ότι «υπάρχουν λάθη που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα και πρέπει να σταματήσουν πάση θυσία. Πρέπει να σταματήσουμε το «φταίω εγώ» «φταις εσύ» και την παραγωγή πολιτικών λαθών. Από την ώρα που ένα συνέδριο πολιτικών θέσεων μετατράπηκε ξαφνικά σε ένα συνέδριο ενδεχόμενης επανεκλογής νέου προέδρου, όλη η συζήτηση επικεντρώθηκε εκεί και οι διαφορετικές απόψεις βγήκαν στην επιφάνεια».

Σε ερώτηση σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «δεν ξεκίνησαν όλα από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά από τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος άνοιξε θέμα επανεκλογής του από τη βάση την περασμένη Δευτέρα όταν έστειλε αυτή την περιβόητη επιστολή προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την οποία απέσυρε την επόμενη ημέρα».

«Δεν άντεχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη διαδικασία. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι δεν θα ήταν κάτι το ελεγχόμενο αν πηγαίναμε σε μια αναμέτρηση τέτοιου τύπου ενόψει ευρωεκλογών κα από την ώρα που επικράτησε αυτό και στο συνέδριο είναι μια εξέλιξη που μας επιτρέπει αν το πάρουμε όλοι απόφαση με πρώτο και καλύτερο τον Στέφανο Κασσελάκη η ευχή να γίνει πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε:

«Αν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Δεν μπορούμε να πετάξουμε ξαφνικά στα ύψη όσον αφορά στα εκλογικά ποσοστά, αλλά μπορούμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Βασίζω αυτή την αισιοδοξία μου και τη θεωρώ ρεαλιστική και σε ιστορικά προηγούμενα. Υπάρχει ο χρόνος και το ιστορικό προηγούμενο για να πάμε καλά».

Ερμήνευσε το «πάμε καλά» ως τη διατήρηση της δεύτερης θέσης. «Είναι πολύ βασικό» υποστήριξε και πρόσθεσε «με όσο το δυνατόν πιο μεγάλα ποσοστά».

«Μπορεί να γυρίσει ο κ. Μητσοτάκης και να πει στη ΝΔ “ακόμη και αν χάσουμε με 15% στις ευρωεκλογές δεν τρέχει τίποτα και δεν θέλω να ανοίξει καμία συζήτηση και ούτε απολογισμός να γίνει”; Εάν ο κ. Ανδρουλάκης που έχει βάλει πολύ καθαρά τον στόχο δημοσίως για τη δεύτερη θέση μπορεί από τώρα να βγει και να πει ότι “θα με διαβεβαιώσετε ότι δεν θα ανοίξει καμία συζήτηση;” Το ίδιο ισχύει και με εμάς. Προφανώς εκείνη την ημέρα θα πρέπει να δούμε τα μηνύματα που μας στέλνει ο ελληνικός λαός. Αλλιώς θα ήταν σαν να τον αγνοούμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ