Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Εάν δεν διασφαλίσει μια κοινή και νέα στάση “ζήτω που κάηκε” η ΕΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή τις πολιτικές αλλά και ενεργειακές εξελίξεις.

“Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, ειδικά σε περιπτώσεις τέτοιες που η αλήθεια είναι ότι φέρνουν πολλούς ανθρώπους σε οικονομικό αδιέξοδο οι λογαριασμοί ρεύματος όπως διαμορφώνονται από την ρήτρα αναπροσαρμογής. Προφανώς, εμείς είμαστε τοποθετημένοι από την πρώτη στιγμή υπέρ της προστασίας των νοικοκυριών αλλά και των παραγωγών και των επιχειρήσεων, δεν είναι μόνο ο ΔΣΑ όλοι έχετε διαβάσει και την αντίδραση των βιομηχανιών που έχουν ενεργοβόρο δραστηριότητα” σημείωσε.

“Η κυβέρνηση έπρεπε να πορευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ένα μείζον πολιτικό ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι γιατί δεν πορεύτηκε μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία στο τελευταίο συμβούλιο Κορυφής” υπογράμμισε.

“Εάν μετά από όλα αυτά η ΕΕ δεν διασφαλίσει μια κοινή και νέα στάση για όλα τα κράτη μέλη σε όλα αυτά τα θέματα, τότε “ζήτω που κάηκε” η ΕΕ. Εάν μετά από όλα αυτά οι Ευρωπαίοι πολίτες δουν μια ΕΕ που σηκώνει τα χέρια ψηλά και αφήσει το κάθε κράτος να αυτενεργεί τότε πραγματικά θα είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη” σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.

“Η αντίδραση της Ρωσίας ακολούθησε την απόφαση της ΕΕ, που σωστά ελήφθη γιατί δεν μπορούσε να μείνει χωρίς αντίδραση όλη αυτή η αθλιότητα που έχει διαπράξει η Ρωσία και ο Πρόεδρος Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία. Η απάντηση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Εάν αυτό δεν γίνει, η Ελλάδα και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο απάντησε ότι “γίνονται σε μια στιγμή που βλέπουμε τον Ερντογάν να κλείνει μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα, προφανώς είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη και καλώς αντιμετωπίζεται με αναβαθμισμένο τρόπο από την Ελλάδα. Στην πολιτική το λέμε πάντα ότι τα αποτελέσματα μετρούν. Αν δούμε τα αποτελέσματα των χειρισμών που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αρνητικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ