Τα δελφίνια του ρωσικού στρατού προστατεύουν τη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας

Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε άριστα εκπαιδευμένα «δελφίνια – κατασκόπους» για να ασφαλίσει το ναυτικό του αρχηγείο στη Μαύρη Θάλασσα, φαίνεται να έχουν δείξει δορυφόροι.

Εικόνες που δημοσίευσε σήμερα από το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δείχνουν ότι τα δελφίνια μεταφέρθηκαν στις πύλες του λιμανιού της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, εν όψει της εισβολής στην Ουκρανία.

Τα δελφίνια χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό για επιχειρήσεις. Τα ιδιαιτέρως έξυπνα θηλαστικά που εκπαιδεύονται στο Κριμαϊκό Oceanarium μπορούν να καταπολεμήσουν τους “εισβολείς δύτες”, να μεταφέρουν βόμβες και ακόμη και να φυτέψουν νάρκες.

Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο της μονάδας των δελφινιών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι τα θηλαστικά… «αποστάτησαν» στη Ρωσία.

Η Σοβιετική Ένωση άρχισε να εκπαιδεύει δελφίνια στη Σεβαστούπολη πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια. Το λιμάνι φιλοξενεί τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας – και πολλά πολύτιμα πολεμικά πλοία, όπως ήταν η ναυαρχίδα Moskva πριν βυθιστεί.

Οι ουκρανικοί πύραυλοι δεν έχουν το βεληνεκές για να φτάσουν στόχους που βρίσκονται στη Σεβαστούπολη, αλλά το Κίεβο θα μπορούσε να στείλει υποβρύχιους σαμποτέρ για να εισβάλουν στη βάση.

Οι φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία μετέφερε δελφίνια στην είσοδο της Σεβαστούπολης στα τέλη Φεβρουαρίου, μέρες πριν ξεκινήσει την πλήρη εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Πρόγραμμα Θαλάσσιων Θηλαστικών του Αμερικανικού Ναυτικού που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο ιδρύθηκε το 1959 αφού τα ρινοδέλφινα διαπιστώθηκε ότι ήταν ικανά να μεταδίδουν μηνύματα και να αναγνωρίζουν ναυτικές απειλές. Αλλά η διατήρηση στρατιωτικών δελφινιών δεν είναι πάντα εύκολη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ