Qatar Gate: Παρούσα στη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι η Εύα Καϊλή

Νέα στοιχεία για τον ρόλο της Εύας Καϊλή στο Qatar Gate ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την «καίνε» με στοιχεία από την κατάθεσή της την ημέρα της σύλληψης.

Qatar Gate: Ο ρόλος του Αντρέα Κοτσολίνο, οι ομοιότητες και οι διαφορές με την Εύα Καϊλή

Το Star, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αναφέρει ότι η σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι έγινε μπροστά στα μάτια της Εύας Καϊλή.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Εύα Καϊλή ανακαλύπτει στο σπίτι τη βαλίτσα με τα χρήματα. «Τι είναι αυτά τα χρήματα», φέρεται να ρωτά τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Εκείνος δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση. Ισχυρίζεται ότι ειδοποιεί τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα από το σπίτι. Όπως και γίνεται.

Qatar Gate: Κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Της ζητούν να συνεργαστεί

Λίγη ώρα μετά Καϊλή και Τζιόρτζι κατεβαίνουν στο γκαράζ. Εκεί τους πλησιάζουν οι Βέλγοι αστυνομικοί και ζητούν από τον Τζιόρτζι να τους ακολουθήσει και να τους παραδώσει το κινητό του. Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια της Εύας Καϊλή.

Το ένταλμα σύλληψης κατά της Εύας Καϊλή που αποκαλύπτει σήμερα η «Le Soir» και φέρει την υπογραφή του διώκτη της, του εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, δείχνει ποιες ήταν οι κινήσεις της την ημέρα που συνελήφθη.

Εύα Καϊλή: «Το οικόπεδο στην Πάρο το αγόρασε 120% πάνω από την αντικειμενική του αξία» λέει ο ιδιοκτήτης

Η La Reppublica φέρνει στο φως μέρος της κατάθεσής της. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες λεφτά» είπε η κα Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν κι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Η Εύα Καϊλή επιχείρησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του συντρόφου της.

Στο μεταξύ οι αποκαλύψεις φαίνεται να ενόχλησαν τον Βέλγο δικηγόρο της, Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος με επιστολή του στη Le Soir αναφέρει: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Eίμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες; Το να μιλάμε για μερική ομολογία για την πελάτη μου είναι μια προσανατολισμένη ερμηνεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ