Εύα Καϊλή: «Το οικόπεδο στην Πάρο το αγόρασε 120% πάνω από την αντικειμενική του αξία» λέει ο ιδιοκτήτης

Σε πολύ μεγαλύτερη από την αντικειμενική τιμή του, αγόρασε το οικόπεδο στην Πάρο η Εύα Καϊλή, υποστηρίζει μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί και τις ιταλικές εφημερίδες στο πλαίσιο της έρευνας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Qatar Gate: Πλαστά τα έγγραφα που «δείχνουν» δωροδοκία της Εύας Καϊλή

Σε πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων, στους πρόποδες των Άλπεων της Ιταλία, δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο Τσερβίνια, ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα -το 4ο πρόσωπο που συνελήφθη από τις βελγικές αρχές για την υπόθεση του Κατάρ- στις 29 Απριλίου είχε αγοράσει για μόλις 215.000 ευρώ ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. Αγοράστηκε μέσω της βελγικής εταιρίας ΝΑΚΑΖ , διευθυντής της οποίας ήταν ο Ταλαμάνκα.

Στις 18 Μαρτίου η Ευά Καιλή και ο Φρασντζέσκο Τζόρτζι αγόρασαν στην Πάρο ένα οικόπεδο σχεδόν 9 στρεμμάτων για 300.000 ευρώ, που σύμφωνα με κτηματομεσίτες αγοράστηκε σε υποπολλαπλάσια τιμή από την τιμή αγοράς.

Qatar Gate: Στο επίκεντρο η βίλα της Καϊλή και του Τζιόρτζιο στην Πάρο – Με μαύρο χρήμα η αγορά της;

Έτσι, η ιταλική εφημερίδα CORIERRE DELLA SERRA αναρωτιέται αν – όπως το ακίνητο του Ταλαμάνκα, έτσι και το αγροτεμάχιο στην Πάρο, αποτελεί μια κλασσική επιχείρηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος

«…στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση “ξεπλύματος χρήματος” που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Αποκάλυψη για το οικόπεδο στην Πάρο

Πρόκειται για ένα οικόπεδο σε προνομιούχο σημείο της Πάρου, με θέα θάλασσα, το οποίο είχε άδεια και μελέτη για ανέγερση 4 τουριστικών κατοικιών με πισίνα, η οποία μάλιστα λήγει σε 10 ημέρες.. Μπορεί κτηματομεσίτες να θεωρούν ότι πρόκειται για οικόπεδο φιλέτο, το οποίο αγοράστηκε φτηνά, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όμως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτει ότι η Εύα Καϊλή το αγόρασε 120% πάνω από την αντικειμενική του αξία. Δηλαδή, από 145.000 ευρώ το αγόρασε 300.000 ευρώ και μάλιστα κάνοντας σκληρά παζάρια με τον ιδιοκτήτη.

«Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 145.000 ευρώ. Το πούλησα στα 300.000 ευρώ. Εάν δεν ήταν να έληγε η άδεια, ίσως το πουλούσα και παραπάνω. Εμένα μου έκανε τρομερά παζάρια πάντως. Πολλά παζάρια. Γράφουν «το καλύτερο ακίνητο πάνω στην θάλασσα». Δεν είναι πάνω στην θάλασσα. Είναι ένα χιλιόμετρο από την θάλασσα. Την βλέπεις με τα κιάλια. Δόθηκε 120% πάνω από την αντικειμενική» ανέφερε ο ιδιοκτήτης

Ερωτήματα εγείρονται και για το διαμέρισμα ρετιρέ στο Παλαιό Ψυχικό , το οποίο αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας, ενώ στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών μπαίνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία-κινητά-ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού και των συγγενών της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ