Γιώργος Τράγκας: Αποδεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά – Τι είπε ο δικηγόρος της – ΒΙΝΤΕΟ

Αποδεσμεύτηκαν μερικώς τρία ακίνητα και ένας τραπεζικός λογαριασμός της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, με απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Μαρία Καρρά: «Με στοχοποίησαν λες και ήταν πιόνι στα χέρια μου» – Η χήρα του Γιώργου Τράγκα μιλά στη Realnews

Από τον περασμένο Ιούνιο η κινητή και η ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευτεί, προκειμένου οι αρχές να ελέγξουν την προέλευσή της. Η δέσμευση περιλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της χήρας του εκδότη, Μαρίας Καρρά, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να ξεπαγώσει ο τραπεζικός της λογαριασμός, όπου καταβάλλεται η σύνταξη χηρείας, που είναι -όπως υποστηρίζει η ίδια- το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της .

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών προσφάτως με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση έκρινε ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να αποδεσμευτεί. «Θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της Μαρίας Καρρά και να εξαιρεθεί οποιοδήποτε ποσό αντιστοιχεί σε σύνταξη χηρείας, τόσο αυτό που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό και αφορά συντάξεις προηγούμενων μηνών και δεν έχει αναληφθεί λόγω της δέσμευσης όσο και τα ποσά που θα καταβληθούν από εδώ και στο εξής» αναφέρει η εισαγγελική πρόταση.

Γιώργος Τράγκας: Εξηγήσεις ως ύποπτη καλείται να δώσει η Μαρία Καρρά

Το δικαστικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως», ώστε η Μαρία Καρρά να μπορεί επιπλέον να ενοικιάσει τρία ακίνητα δικής της ιδιοκτησίας, παρότι είναι δεσμευμένα.

Πρόκειται για:

Γιώργος Τράγκας: «Ξέχασε» να δηλώσει 30 εκατομμύρια ευρώ η Μαρία Καρρά – Μηδενικά Πόθεν Έσχες για πέντε χρόνια
  • Μία μεζονέτα 249 τ.μ. με κήπο στην Κηφισιά
  • Μία μεζονέτα 254 τ.μ. με κήπο στο ίδιο οικόπεδο με την προηγούμενη
  • Ένα διαμέρισμα 121 τ.μ. στη Μύκονο στην περιοχή Άγιος Λάζαρος

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση το αίτημα είναι άνευ αντικειμένου, καθώς η απαγόρευση εκποίησης δεν εμποδίζει την εκμίσθωση των ακινήτων.

Μαρία Καρρά: «Με στοχοποίησαν λες και ήταν πιόνι στα χέρια μου»

Η Μαρία Καρρά σε αποκλειστική συνέντευξή της στην Realnews της Κυριακής έκανε λόγο για ομηρία. «Μου λένε πως αυτό που βασικά ερευνάται είναι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα και ενδεχόμενη εμπλοκή δική σου. Μέχρι τότε όμως ό,τι είναι δικό σου, τα χωράφια του παππού μου που έλεγαν ειρωνικά, είναι δεσμευμένο. Λες και αποτελούν προϊόν ξεπλύματος τα χωράφια του παππού μου που κληρονόμησα ή το πατρικό μου σπίτι» ανέφερε η Μαρία Καρρά.

«Ο Γιώργος είχε μια περιουσία που στην πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που δημοσιεύονται. Στοχοποιήθηκα από την αρχή. Με μεγάλα γράμματα έγραφαν “η χήρα που τα ήξερε όλα”. Λες και ο Γιώργος ήταν ένα πιόνι στα χέρια μου» είπε η Μαρία Καρρά.

Το προσεχές διάστημα η Μαρία Καρρά αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μη υποβολή ή ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, κ. Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε πως «η κ. Καρρά δεν έχει κλητευθεί, όπως αναφέρεται εδώ και καιρό. Όταν υπάρξει κλήτευση από εισαγγελικό λειτουργό θα βρεθούμε εκεί».

Αναφορικά με την αποδέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά, ο κ. Μαντάς ανέφερε πως «δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ