Ειδικό Δικαστήριο: Για αντιθεσμική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη κάνουν λόγο οι συνήγοροι της Ελένης Τουλουπάκη

Για «ανεπίτρεπτη προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης» σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ενώ εκκρεμεί η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο, κάνουν λόγο οι δικηγόροι της,  Ιωάννης Μαντζουράνης, Βασίλειος Χειρδάρης και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.

Αφορμή ήταν η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Βουλή, ο οποίος -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- είπε: «το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι της πρώην Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς αναφέρουν:

«…Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το επίσημο βήμα της Βουλής “Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου”. Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος μου.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη.

Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της εντολέως της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια.»

Την ίδια ώρα με την κατάθεση της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με συγκατηγορούμενή του την κ. Τουλουπάκη.

Η κ. Παπαδάκου υποστήριξε ότι η προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως την πίεζε να στείλει δικογραφία στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Novartis: «Όσα είπε η κυρία Ελένη Ραίκου είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της».

Όπως είπε, η κυρία Ράικου ήταν πολύ καλή δημοσιογραφική πηγή της και η ίδια της είχε δώσει το « ελεύθερο» να πηγαίνει. Σημείωσε δε, πως «και φυσικά δεν με είχε στείλει στην κυρία Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος όπως έχει πει η εισαγγελική λειτουργός. Η μάρτυρας απέδωσε την παραίτηση της κ. Ράικου στο ότι υπήρχαν στοιχεία για τρία τραπεζικά εμβάσματα ύψους 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της από την Novartis και από μια άλλη συνεργαζόμενη φαρμακοβιομηχανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ