Qatar Gate: Στο επίκεντρο η βίλα της Καϊλή και του Τζιόρτζιο στην Πάρο – Με μαύρο χρήμα η αγορά της;

Δημοσίευμα – «βόμβα» από την Corriere de la Serra, το οποίο “βλέπει” πιθανή δωροδοκία από το Κατάρ πίσω από τη βίλα με πισίνα στην Πάρο του άλλοτε λαμπερού ζευγαριού των Βρυξελλών, της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Στο στόχαστρο οι εταιρείες της Καϊλή

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, αίτημα διαβιβάστηκε από την Eurojust στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την επιχείρηση που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τη σύλληψη έξι ατόμων που κατηγορούνται ότι πήραν χρήματα από το Μαρόκο και το Κατάρ για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Αποδέκτης είναι η Εισαγγελία της Αόστα. Το θέμα είναι ένα διαμέρισμα στην Cervinia για το οποίο υπάρχουν υποψίες πως αγοράστηκε με δωροδοκία. Μια κλασική διαδικασία ανακύκλωσης των χρημάτων, η ίδια που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από μια επένδυση που έκανε το ζεύγος Καϊλή – Τζιόρτζι για την κατασκευή μιας παραμυθένιας βίλας στο όμορφο ελληνικό νησί της Πάρου.

Ο Francesco Giorgi, που περιγράφεται ως συνεργός του Παντσέρι, είχε στο σπίτι του με την Καϊλή περισσότερα από 750.000 ευρώ σε μετρητά που πιθανόν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο, αλλά ο Giorgi ορκίζεται ότι είναι μόνο δικά του και προσπαθεί να απεμπλέξει την σύντροφό του.

Το tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την Εύα Καϊλή που «άναψε φωτιές» και γιατί το διέγραψε

Το διαμέρισμα στη Cervinia

Μια υπόθεση ξεπλύματος αιωρείται πάνω από ένα σπίτι που αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο στη Cervinia ο Niccolò Figà-Talamanca, ο γραμματέας της άλλης ΜΚΟ που εμπλέκεται στην έρευνα. Όπως αποκάλυψε η La Verità, πρόκειται για ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων που αγοράστηκε στις 29 Απριλίου για 215.000 ευρώ από τη βελγική εταιρεία Nakaz την οποία διευθύνει ο Figà-Talamanca. Θα μπορούσε να κατασχεθεί κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας της Αόστα με την υποψία ότι τα χρήματα προέρχονταν από την ΜΚΟ του Παντσέρι ή με απευθείας συναλλαγή από το Κατάρ ή το Μαρόκο.

Η άλλη ιταλική Εισαγγελία που ενδιαφέρεται για την Eurojust είναι αυτή του Μιλάνου , η οποία, κατόπιν αιτήματος των Βρυξελλών, εργάζεται για τις ροές χρημάτων προς και από το Βέλγιο σε επτά τρεχούμενους λογαριασμούς που ανήκουν στην οικογένεια Panzeri και τον Giorgi. Ο αναπληρωτής Fabio De Pasquale θα ακούσει μάρτυρες και θα αναλύσει έγγραφα για να καταλάβει εάν τα χρήματα έχουν ξεπλυθεί, όπως τα 100.000 ευρώ σε μετρητά που έλειπαν από το σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες.

Εύα Καϊλή: Νέες πληροφορίες για το περιεχόμενο της βαλίτσας του πατέρα της – Μπιμπερό, iPad και χρήματα

Και στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της. Η επένδυση 300 χιλιάδων ευρώ που έκαναν πριν από εννέα μήνες η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της για την αγορά οικοπέδου 36.000 τετραγωνικών μέτρων στην Πάρο είναι στο επίκεντρο. Εν αναμονή των εξελίξεων από την έρευνα στο Βέλγιο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα έχουν δεσμευτεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ