Qatar Gate: Κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Της ζητούν να συνεργαστεί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate.

Qatar Gate: Αναβλήθηκε για τις 3 Ιανουαρίου η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι στο Βέλγιο

Η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Βελγίου μέχρι και την απολογία της την Πέμπτη, όπου θα κριθεί αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι τη δίκη της. Το κύριο μέλημά της είναι να πείσει τις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο που έχει κλονίσει συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αφεθεί ελεύθερη, έως και την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση

Δύο μέρες πριν την απολογία της, η Εύα Καϊλή αλλά και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση. Σύμφωνα με το MEGA, σήμερα φέρεται να έγινε νέος γύρος ανακρίσεων και να κλήθηκε από τον ανακριτή εκ νέου η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και ο σύντροφος της, προκειμένου στις 22 Δεκεμβρίου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την αποφυλάκισή της ή μη. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο, είναι αν η ανάκριση έγινε κατ’ αντιπαράσταση ή ξεχωριστά.

Qatar Gate: «Η ομολογία Τζιόρτζι αποσκοπεί στην αθώωση της συντρόφου του» – Τι λέει ο ανταποκριτής της «La Repubblica» στις Βρυξέλλες

Δεδομένου ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή συνεργάζεται ήδη με τις διωκτικές Αρχές του Βελγίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές ανακριτικές Αρχές ζητούν από την κ. Καϊλή να πράξει το ίδιο. Σε περίπτωση που το κάνει, πηγές αναφέρουν ότι η ποινική της μεταχείριση θα είναι καλύτερη. Σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, το μόνο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα είναι ότι ήξερε για τα χρήματα σπίτι της και δεν ειδοποίησε τις Αρχές.

Επιπλέον, στις Βρυξέλλες θεωρούν σημαντικό τον ρόλο του φερόμενου ως εγκέφαλου της οργάνωσης, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμη και φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα να εμπλέξει και άλλα πρόσωπα.

Μανταλένα Καϊλή: «Δεν πήρα ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» – Τι είπε για την αδελφή της και την Elontech

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ