Νίκος Παναγιωτόπουλος για Χουλουσί Ακάρ: Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Παναγιωτόπουλος-Ακάρ

Πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη συνάντηση με τον Χολουσί Ακάρ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του enikos.gr

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις  μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“,  και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Ενόχληση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα ο Χρήστος Μαζανίτης για το enikos.gr, οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ είχαν προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του enikos.gr

Πριν καλά περάσουν 24 ώρες από την συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός προχώρησε σε μία δήλωση, που έφερε μεγάλη ενόχληση.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι συζητήθηκε μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την ενόχλησή του γι’ αυτές τις δηλώσεις, με συνεργάτες του να επισημαίνουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι «με αυτές τις δηλώσεις ο κος Ακάρ τορπιλίζει το καλό κλίμα που φάνηκε να επικρατεί κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα βήματα βελτίωσης του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών.

Exit mobile version