Μαρινάκης για Συρίγο: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης – Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί στέρεο νομικό θεμέλιο

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του κ. Συρίγου.

Συρίγος: Δεν μίλησα ποτέ για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης – Νέες διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε στον ΣΚΑΙ ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το στέρεο νομικό θεμέλιο που βασίζεται το πλαίσιο όλης της περιοχής». Άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έκανε επικριτική αναφορά στις δηλώσεις του κ. Συρίγου λέγοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «δίνουν τροφή στους Τούρκους».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, στη Διακήρυξη των Αθηνών γίνεται σαφής αναφορά στο διεθνές δίκαιο καίριο σημείο του οποίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η δήλωση Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάννης – Να πάρει άμεσα θέση η κυβέρνηση

Διευκρινίζοντας, ανέφερε ότι ο καθηγητής μίλησε με την επιστημονική του ιδιότητα και δεν αναφέρθηκε σε κυριαρχικά δικαιώματα, καθιστώντας σαφές ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Άγγελου Συρίγου.

«Ο Κασελάκης γίνεται επισπεύδων μια κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε θέμα όλη την ημέρα», σημείωσε και πρόσθεσε: « Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media. Όταν δεν υπάρχει θέμα και δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος».

Στην ερώτηση αν θεωρείται παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση τη θεωρεί «ως το πιο στέρεο θεμέλιο που διευθετεί συνολικά τις σχέσεις της περιοχής» και πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως να υπήρχε προβληματική διατύπωση ή να έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο να βγει ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δίνει τροφή, έχει διαφορά».

Συμπλήρωσε δε, ότι «ο κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε διαστάσεις για το καλό της χώρας μας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ