Μαρία Σπυράκη: «Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου» – Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του

Έτοιμη να στραφεί νομικά εναντίον του συνεργάτη της εμφανίζεται η Μαρία Σπυράκη, μια ημέρα μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της.

ΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή της στην εκπομπή Live News, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε πως πρόκειται για μία παλιά υπόθεση.

Μαρία Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας – Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές

«Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», δήλωσε στο MEGA.

Τι αναφέρει άτομο από το στενό περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και άτομο από το στενό περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι «είναι από τους καλύτερους στη δουλειά του».

Μαρία Σπυράκη στον ΑΝΤ1: Δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο
Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, ένας διαπιστευμένος υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό άλλωστε και λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής, το οποίο ανέρχεται στο 16% του μισθού του μηνιαίως. Για παράδειγμα, εάν κάποιος υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου αμείβεται με 4.000 ευρώ τον μήνα, τότε το επίδομα αλλοδαπής ανέρχεται στα 640 ευρώ. Ωστόσο, εάν ο υπάλληλος αυτός βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες, τότε δεν δικαιούται να λάβει το επίδομα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι Βρυξέλλες αναφέρουν πως υπάρχουν «τρύπες» στους κανονισμούς της Ευρωβουλής. Την ίδια στιγμή υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι συνεργάτες των ευρωβουλευτών λαμβάνουν χρήματα μέσα από… πλασματικά ταξίδια, δηλαδή να δηλώνουν πως πήγαν στο Στρασβούργο για να παρακολουθήσουν την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ δεν είχαν πάει.

Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη μίλησε στο Live News και αναφέρθηκε στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ τόνισε πως εργαζόταν κανονικά εκείνη την περίοδο, αλλά εξ αποστάσεως.

«Η μητέρα του πέθανε το 2016. Ο πατέρας του αρρώστησε σοβαρά το 2018. Εκείνη την περίοδο έμεινε στην Ελλάδα, αλλά συνέχισε να εργάζεται κανονικά, αν και εξ’ αποστάσεως, όπως κάνει και τώρα», δήλωσε και συνέχισε:

«Έχει φύγει από τη θέση που ήταν, αλλά παραμένει στο ίδιο περιβάλλον. Είναι από τους καλύτερους στη δουλειά του. Αποδείχθηκε αυτό και στην πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε από τους υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου, που βγήκε δεύτερος ή τρίτος. Έχει φτάσει με την αξία του εκεί που έχει φτάσει. Δουλεύει πολύ σκληρά, τα χρήματα που παίρνει τα βγάζει με ιδρώτα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ