Μαρία Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας – Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές

Αναστολή της κομματικής της ιδιότητας αναμένεται να ζητήσει εντός της ημέρας η Μαρία Σπυράκη μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη για τις αμοιβές των βοηθών τους ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

«Έχω αποδεχτεί από την ώρα της ανακοίνωσης να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου προκειμένου να μη χαθεί χρόνος» είπε αρχικά η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, υποστηρίζοντας πως θέλει να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο.

«Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη ΝΔ και δημιουργεί εντυπώσεις. Σε καμία περίπτωση και για τον λόγο αυτό σήμερα θα ζητήσω επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» ανέφερε στη συνέχεια η ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά στην παράταξη την οποία υπηρετεί.

Μαρία Σπυράκη: Η πρώτη δήλωση μετά το αίτημα για άρση της ασυλίας της

Μαρία Σπυράκη: Δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Η Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ εξήγησε πως δεν έχει καμία σχέση με το Qatar Gate και πως το όλο θέμα αφορά σε πρώην συνεργάτη της, που πήρε «επίδομα αλλοδαπής», ενώ δεν το δικαιούτο καθώς απουσίαζε από κάποιες συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 19/12 θα έχουμε απόφαση για το φυσικό αέριο – Σοβαρό το θέμα Σπυράκη

«Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία πρώην συνεργάτης μου έχει λάβει ένα ποσό επιδόματος αλλοδαπής, ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι συγκεκριμένες ημέρες στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και σε ορισμένες απ’ αυτές απουσίαζε. Έλαβε, δηλαδή, επίδομα αλλοδαπής που δεν του αναλογούσε. Αυτό το ποσό το οποίο έχει καταλογιστεί, προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με εμένα, το έχει λάβει ο συνεργάτης μου. Δεν έχω καμία σχέση με χρήματα, δεν έχω λάβει ποτέ χρήματα και δεν έχω καμία σχέση με κανένα άλλο από τα άλλα σκάνδαλα. Είμαι όμως υπεύθυνη, καθώς τον επιτηρώ, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος απουσίαζε για λόγους προσωπικούς καθώς του έδωσα προσωπική άδεια», είπε η Μαρία Σπυράκη.

«Θέλω η άρση ασυλίας να προχωρήσει και θέλω να ξεδιαλύνει αυτή η υπόθεση πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη καθώς πρόκειται για μια «διοικητική παρατυπία», για την οποία ουσιαστικά υπόλογος είναι ο πρώην συνεργάτης της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ