«Μεγάλωσα με Iron Maiden και AC/DC και δεν έπαθα κάτι» αποκάλυψε Μητροπολίτης – Το κατηχητικό και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Up the Irons», όπως είναι και ο χαιρετισμός των φανς των Iron Maiden. Αίσθηση προκάλεσαν στην Κύπρο, πριν από λίγες μέρες, οι δηλώσεις Μητροπολίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ροκ και την heavy metal μουσική.

Όταν κατά την διάρκεια εκδήλωσης ένας νέος άνθρωπος ανέφερε ότι όταν πήγαινε στο κατηχητικό του είπαν να μην ακούει ροκ μουσική και συγκεκριμένα τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν αντιχριστιανικά μηνύματα, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την ροκ μουσική. Απαντώντας στην ερώτηση «ποιος είναι ο ρόλος της εκκλησίας στα πολιτιστικά θέματα και αν το να ακούσεις ροκ μουσική είναι αμαρτία;» αποκάλυψε: «Μιλάτε με έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με τους IRON MAIDEN και τους ACDC και ήταν τακτικός θαμώνας της “Αμάντας” και της “Αφρικάνας” της Λευκωσίας». Και στην συνέχεια συμπλήρωσε γελώντας «και είμαι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής».

«Δεν νομίζω να με επηρέασε κάπου αρνητικά. Κοιτάξτε η τέχνη είναι τέχνη και η μουσική είναι μουσική την εκλαμβάνεις, ωριμάζεις μέσα στην μουσική τα διάφορα ακούσματα σε καλλιεργούν σαν άνθρωπο. Η μουσική των ανθρώπων ηρεμεί και η ροκ μουσική μπορεί να προσφέρει. Εμένα μου άρεσαν οι μπαλάντες. Αλλά πρέπει να σας πω ότι το πολιτισμό ναι πρέπει να το δεχόμαστε ως πολιτισμικό αγαθό είναι ένα δώρο θεού το οποίο εκφράζεται μέσα από τα χαρίσματα των ανθρώπων μέσα από την μουσική την τέχνη την ποίησή το θέατρο.

Ό,τι καλύτερο μπορεί να χαρίσει η ανθρωπότητα είναι μέσα από το πολιτισμό εκεί είναι που αναπτύσσονται τα πνευματικά και θεία χαρίσματα του ανθρώπου και μπορεί να εκφραστεί να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλο να δοξάσει την φύση να την σεβαστεί να την τιμήσει.

Αν εγώ κάθε φορά που άκουγα ένα ροκ τραγούδι έπινα λίγο χόρτο και δυο μπουκάλες ουίσκι και ξεκινούσα να δέρνω κόσμο , συγγνώμη αλλά δεν φταίει η μπαλάντα αλλά εγώ που δεν έλεγξα το πάθος μου. Άρα είναι πως βιώνει την μουσική και πως ελέγχεις τα πάθη σου».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ανέφερε «Την μουσική να μην την δαιμονοποιούμε διότι μαζί της μεγαλώσαμε πολλοί άνθρωποι και δεν πάθαμε τίποτε αλλά αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες». Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της συζήτησης χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από το κοινό».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ